Alman Bakan Işid’le Mücadelenin Başarısından Emin Değil

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier bugün Berlin’de Ürdünlü mevkidaşı Nasser Cude ile bir araya geldi. Bakanların görüşmesinin ana konusu ise IŞİD idi. Alman bakan, Suriye’nin kuzeyindeki Kobani şehrindeki gelişmelerden...

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier bugün Berlin’de Ürdünlü mevkidaşı Nasser Cude ile bir araya geldi. Bakanların görüşmesinin ana konusu ise IŞİD idi.

Alman bakan, Suriye’nin kuzeyindeki Kobani şehrindeki gelişmelerden rahatsızlığını dile getirirken, bölgede yaşananları “Suriye trajedisi” olarak niteledi. Steinmeier, bölgedeki savaşa ilişkin nihai bir çözüm yolunun henüz bulunamadığına dikkat çekti.

Dışişleri Bakanı Steinmeier, dünyanın en tehlikeli ve en büyük terör örgütü IŞİD’e karşı uluslararası bir birliğin kurulmasının mecburi olduğunu belirterek, “Ancak bu her alanda başarılı olacağımızın garantisini vermez.” şeklinde konuştu. Steinmeier, Almanya’nın ortaklarına herhangi bir askeri önerinde bulunmayacağını da sözlerine ekledi.

ABD’nin Kara Harekâtı Komutanı Martin Dempsey de askeri başarıdan şüphe ederken, IŞİD teröristlerinden için “öğrenen düşman” tabirini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri