Alman Bakan: Işid’e Katılanlar Bizim Çocuklarımız, Onlardan Sorumluyuz

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maizière, Almanya’nın terör örgütü IŞİD’le mücadelede özel bir sorumluluğu olduğunu söyledi. Bu örgütün saflarında Almanyalı en az 450 savaşçının olduğunu hatırlatan bakan, “Bunlar bizim...

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maizière, Almanya’nın terör örgütü IŞİD’le mücadelede özel bir sorumluluğu olduğunu söyledi. Bu örgütün saflarında Almanyalı en az 450 savaşçının olduğunu hatırlatan bakan, “Bunlar bizim oğullarımız ve kızlarımız. Büyük bir bölümü burada doğdu. Bizim okullarımıza, bizim camilerimize, spor derneklerimize gittiler. Onların radikalleşmesi hususunda sorumluluk taşıyoruz.” itirafında bulundu.

Stern dergisine yaptığı açıklamada, Almanya’dan giden savaşçıların çözülmesi gereken problemin bir parçası olduğuna dikkat çeken bakan, IŞİD’e katılan radikallerin örnek alacakları insan modellerinin bulunmadığını dile getirdi. İçişleri bakanı, “IŞİD ile birlikte savaşan insanlar kendini birden küresel bir hareketin parçası olarak görüyor ve doğru yolda olduğunu düşünüyor.” tespitinde bulundu.

Diğer taraftan Almanya’nın uluslararası çapta bir sorumluluğunun da olduğuna dikkat çeken İçişleri Bakanı Thomas de Maizire, “Almanya’nın ülke içinden dünyaya terör aktarılmaması hususunda son derece büyük bir yükümlülük ve borcu var.” dedi. 450 sayısını çok fazla bulan bakan, bunun da çok hızlı bir şekilde arttığına işaret etti.

IŞİD’in Almanya’daki insanlar üzerinde nasıl bir hayranlık bıraktığıyla ilgili olarak net bir açıklama bulamadığını da kabul eden bakan, “Daha dün okul sıralarında oturan çocukların daha reşit olmadan Kutsal Savaş’a gittiklerini duyunca bir aile babası olarak sarsılıyorum.” dedi. Bu gibi savaşa giden insanların genellikle kendine bir istikamet arayan ancak karşılarında örnek insan bulamayanlardan çıktığını anlatan bakan, IŞİD saflarında savaşanların ise kendini birden bire küresel bir hareketin parçası olarak gördüğü için doğru tarafta olduğunu sandığını sözlerine ekledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri