Alman Adalet Bakanı: İktidara Ortak Olmak İçin Türk Oylarına İhtiyacımız Var

Almanya'nın Hür Demokrat Partili (FDP) Adalet Bakanı Sabine Leutheusser-Schnarrenberger , Bavyera Eyalet Meclisi seçimlerinde aday olan partidaşı Mahmut Türker’e destek vermek amacıyla Münih’e geldi.

Almanya'nın Hür Demokrat Partili (FDP) Adalet Bakanı Sabine Leutheusser-Schnarrenberger , Bavyera Eyalet Meclisi seçimlerinde aday olan partidaşı Mahmut Türker’e destek vermek amacıyla Münih’e geldi.

Bavyera eyaletindeki Alman vatandaşı Türklere seslenen bakan, önümüzdeki hafta sonu yapılacak seçimlerde oy kullanmaları, Türker’e ve partisine destek vermeleri çağrısında bulundu. Leutheusser-Schnarrenberger Türk seçmenlerin gündemini meşgul eden çifte vatandaşlık, NSU Davası, İslamofobi ve ayrımcılık gibi konularda partisinin yaklaşımını anlattı.

Leutheusser-Schnarrenberger, "Bavyera eyaletinde Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi'nin (CSU) tek başına iktidar olmasını istemiyoruz. Tutucu ve liberal fikirlerin birlikte olduğu bir ortamda daha faydalı kararlar çıkar. Bunun için gerek Mahmut Türker’e gerekse partimiz olan FDP’ye destekleriniz bekliyoruz.” dedi.

Konuşmasında çok dilliliğin uyum sürecine fayda sağladığını ve başarıya ulaşmada önemli bir faktör olduğunu söyleyen bakan, bunun güzel bir örneğinin Kuzey Almanya’da başarı ile uygulandığını, aynı başarının Güney Almanya’da da hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Çifte vatandaşlık konusunda umutlu olduğuna vurgu yapan bakan, “Yeniden iktidara gelmemiz için özellikle Türk seçmenin oylarına, desteğine ihtiyacımız var.” diyerek destek istedi. Eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff’un ‘İslam Almanya’ya aittir’ sözünü söylemiş olmasının büyük şans olduğunu ve çok olumlu gelişmelere sebep olduğunu kaydeden Leutheusser Schnarrenberger, her ne kadar farklı tartışmalar olsa bile geçen zaman içinde bu sözü kabul eden politikacı sayısının arttığını, pozitif yönde bir gelişme sağlandığını ifade etti.

Dini değerlere saygı ve ayrımcılık gibi konularda da mücadele verdiklerini ifade eden FDP’li bakan, bu mücadelenin devam edeceğini söyledi. Geçtiğimiz sene patlak veren sünnet yasasu tartışmasında bakanlık olarak hemen tepki gösterdiklerinin altını çizen Leutheusser-Schnarrenberger her bireyin dinini yaşaması gerektiğini, bu alanda hiçbir engelleme yapılamayacağını, bu bilinçle de yasa çıkardıklarını vurguladı. Bu yasanın kendisi için çok şey ifade ettiğini söyleyen Adalet Bakanı, NSU Davası hakkında ise şöyle dedi: "NSU yeraltı terör örgütünün bu kadar süre nasıl ortaya çıkarılamadığını hala anlamıyorum. Davanın sonunda ölçülü ve adil bir karar çıkmasını bekliyorum." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri