'Allah’ın Vasıflarının Bir İnsan Üzerinde Toplandığını Söylemek Şirktir'

CHP PM üyesi ve İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan’ın Başbakan Erdoğan için söylediği ileri sürülen ‘Allah’ın bütün vasıflarına üzerinde toplayan bir lider var’ sözlerine tepki gösterdi.

CHP PM üyesi ve İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan’ın Başbakan Erdoğan için söylediği ileri sürülen ‘Allah’ın bütün vasıflarına üzerinde toplayan bir lider var’ sözlerine tepki gösterdi. Özkes, “Yaratan Allah ile yaratılan bir kişinin vasıflarının bir olması İslam inancı ile bağdaşmaz. Allah’ın vasıfları, yalnız Allah’a aittir. Allah’ın vasıflarının bir şahıs üzerinde toplandığını ifade etmek alenen şirktir.” dedi.

Özkes’in yazılı açıklaması şöyle: “Allah’ın vasıfları ile bir şahsın vasıfları bir ve aynı asla olamaz. 1400 yıllık İslam geleneğinde böyle bir saçmalık ne duyulmuştur ne de görülmüştür. Sevgili Peygamberimiz bile hem Allah’ın kulu hem de elçisidir. Fani olan bir kulun baki olan Allah’a benzetilmesi büyük bir hezeyandır. Kimi AKP’liler tarafından zaman zaman Tayyip Erdoğan’a kutsallık verme saçmalıkları görülmektedir ki, bu sapkın yaklaşımlar yüce dinimizle taban tabana zıttır. Açık seçik şirk olan bu yakıştırmayı şiddetle ne nefretle kınıyorum. “
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri