''Allah'ın Elçisiyim'' Diyerek Vatandaşları Dolandırmaya Kalktı

Çorum'da bir şahıs kitap satmak için "Allah'ın elçisiyim" diyerek vatandaşları dolandırdığı esnada polis tarafından yakalandı. Olay Çorum şehir merkezinde meydana geldi. Olay ilk olarak 4 kadının Emniyet'e peş peşe aynı şikayetle baş...

Çorum'da bir şahıs kitap satmak için "Allah'ın elçisiyim" diyerek vatandaşları dolandırdığı esnada polis tarafından yakalandı. Olay Çorum şehir merkezinde meydana geldi.

Olay ilk olarak 4 kadının Emniyet'e peş peşe aynı şikayetle baş vurması üzerine başladı. Şenol Ç. isimli şahıs vatandaşları dolandırmak için ilginç bir yöntem deneyerek ''Ben Allah'ın elçisiyim'' diyerek elinde bulundurduğu dini içerikli kitapları satmaya çalışıyordu.

Olayla ilgili başvuru yapan kadınların polise verdikleri şikayet dilekçelerinde, şahsın ''Ben Allah'ın elçisiyim gönlünüzden ne koparsa verin'' dediği iddia edildi.

Olayın ardından Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler bahse konu şahsı takibe aldı. Şikayette bulunan kadınlarında yardımı ile şahsı bir evde aynı sözlerle aileleri dolandırdığı esnada yakalayarak gözaltına aldı.

HEDEF KADINLAR

Şenol Ç. nin ise hedef olarak ev hanımlarını seçtiği iddia edildi. Şahsın söylediği sözlere kadınların daha çabuk inandığı ve bu nedenle genellikle evlere gittiği öğrenildi. Kısa süre içerisinde çok sayıda aileyi aynı sözlerle dolandırdığı iddia edilen Şenol Ç. Emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede cumhuriyet savcılığı tarafından ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri