Allah iki tarafı da mahçup etmesin

Torku Konyaspor'un yeni teknik patronu Aykut Kocaman ilk özel röportajını Merhaba Gazetesi Spor Müdürü Recep Çınar'a verdi.

Torku Konyaspor'un yeni teknik patronu Aykut Kocaman ilk özel röportajını Merhaba Gazetesi Spor Müdürü Recep Çınar'a verdi. Torku Konyaspor'da uzun bir aradan sonra yeniden görev alacak olmasından dolayı tatlı bir heyacan duyduğunu ifade eden Aykut Kocaman, “Bütün çabamız Torku Konyaspor'u üst sıralara taşımak olacak. Allah iki tarafı da mahçup etmesin” dedi..

İşte Kocaman, işte söyledikleri..

Recep Çınar: Hocam nasılsınız? Öncelikle size ve Torku Konyaspor camiasına hayırlı olsun.

Aykut Kocaman: Sağolun, çok teşekkür ederim. Gayet iyiyim. Şikayet edecek bir durum yok. Eksik olmayın. Bu birliktelik bütün futbol ailesine hayırlı olsun.

TEKLİF GELİNCE HEYECANLANDIM

Recep Çınar: Bundan 9 yıl önce 2005 yılında Konyaspor'la yollarınız kesişmiş, siz Konyayı Konya'da sizi sevmişti. Sevgiler karşılıklı olunca da Konyaspor 2005-2006 sezonunu 46 puanla 7. sırada bitirmiş ve Süper Lig tarihinin en başarılı sezonuna Aykut Kocaman'ın teknik direktörlüğünde imza atmıştı.. Dolayısıyla Konyalılar Aykut Kocaman ismini duyunca heyecanlandılar. Neler söyleyeceksiniz?

Aykut Kocaman: Konya'da güzel günler geçirdim, güzel dostluklar edindim. Normalde o sezonu 57 puanda tamamlamamız gerekiyordu, fakat olmadı. Çok şükür yine de başarılı olduk o sezon. Ne söyleyeceğimi şu anda bilmiyorum. Açıkçası teklif gelince ben de heyecanlandım. Herşey çok hızlı gelişti. En güzeli ne biliyor musunuz? Allah iki tarafı da birbirine mahçup etmesin. Kamuoyu beni 30 yıldır tanıyor. Bu 30 seneyi gözününde, yani insanların önünde, cam fanusun içinde yaşıyoruz. Dolayısıyla bütün bilgi birikimimizi, dahası herşeyimizi ortaya koyacağız. Hem kendi adımıza hem de Konyaspor adına işler yolunda giderse bundan mutluluk duyarız. İnşallah da böyle olacak.

42 BİN KİŞİLİK STAD DOLMALI

Recep Çınar: Konya'nın futbola bakışı değişti. Daha bilinçli ve futboldan keyif alan bir seyirci kitlesi ve tamamı dolmasa da 42 bin kişilik bir stadı var. Bu konuda neler söyleyebilirsiniz?

Aykut Kocaman: Torku Konyaspor taraftarı inşallah 42 bin kişilik stadyumu doldurur. Konyaspor taraftarının ve futbolseverlerinin staadyumu dolduracağına yürekten inanıyorum. Bunun için biz de elimizden gelen katkıyı koymalıyız. Futbol seyirciyle güzel. Dolayısıyla önce Konya'ya bir gelelim. Havayı bir teneffüs edelim. Tekrar tanıyalım. 9 sene geçti aradan. Hem sohbet edelim. Hem de neler olmuş, neler yapabiliriz onları tekrar konuşuruz.

Recep Çınar: Sezon başında da isminiz Konyaspor'la anılmış, ama nedeni ben biliyorum olmamıştı. 4 aylık bir rötardan sonra yeni bir umuda yelken açacaksınız. Heyecanlımısınız?

Aykut Kocaman: Geçmişe dönmeye gerek yok. Artık önümüzü görmeliyiz. Geçmişten dersler alalacağız. Tabii ki heyecanlıyım. Futbol zaten kendi içinde heyecan ve adrenal demek. Biz bu heyecan noktasında çıtayı daha çok yükseltmek için çaba göstermeliyiz.

Recep Çınar: Hocam ne tesadüfdür ki, 2013'ün 22 Mayıs'ında Trabzonspor ile oynanan kupa finali maçından sonra uzaklaştığın ya da küstürüldüğün futbola 17 ay sonra yine bir kupa maçıyla dönüyorsunuz. Sevgili Hocam soru şu: Sahaya inmeyi ve futbolu özlediniz mi?

Aykut Kocaman: Futbol bizim hayatımız. Özlemedim deme şansım yok. Orada olmak hayatımızda en anlamlı ve en önemli şeylerden bir tanesi. Sahaya ineceğiz ve işimizi en iyi şekilde yapacağız.

KONYA ÇOK BÜYÜK BİR ŞEHİR

Recep Çınar: Konyaspor'u çıplak gözle izleme şansınız oldu mu bilmiyorum, Konyaspor ve oyuncu yapısıyla ilgili ne kadar bilgi sahibiniz?

Aykut Kocaman:İzlediğim tek şey şuydu; sporsever olarak, futbolsever olarak liglerde neler olup bitiyor diye bakıyordum. Konyaspor'a odaklandığımı söylersem hem yalan söylemiş hem de sizi yanlış yönlendirmiş olurum. Denk geldikçe maçlarını izledim. Sadece Konyaspor'u değil bütün takımları izledim. Bundan sonra ayrıntılarla, özelilklerle, detaylarla ilgileneceğim. Konyaspor, şehriyle yapısıyla ligin her zaman üst seviyedeki takımlardan birisi olması gerekiyor. Çünkü, bu şehir büyük bir şehir. Bütün çabamız Konyaspor'u üst sıralara taşımak olacak. Bunun için de oyuncuların potansiyelini artıracağız. Olmazsa ya da çok sıkıştığımız yerde transferler yapacağız. Dolayısıyla Konyaspor'u üst sıralara taşıyacağız. Konya'dan da mutlaka bir yardımcı ekibimde olacak. Yarın (bugün) imza attıktan sonra İstanbul'a döneceğim. Ekibim takımı Altay kupa maçına hazırlayacak. Ben maç günü İzmir'e geçeceğim.”

Recep Çınar: İlk röportajı bize verdiğiniz için teşekkür ederim.

Aykut Kocaman: Ben teşekkür ederim, tüm Konya halkına, sizin aracılığınız ile sevgilerimi sunarım.

merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri