‘Allah dostu Erbakan’ kitabı satışta

Saadet Partisi Karatay Gençlik Kolları Başkan Yardımcıları Fatih Öncül ve Muhammet İbrahim Nokta, Konya'da dağıtımını üstlendikleri Ekrem Şama'nın "Allah dostu Erbakan" kitabı hakkında bilgi vermek için Merhaba Gazetesi'ni ziyaret etti.

Saadet Partisi Karatay Gençlik Kolları Başkan Yardımcıları Fatih Öncül ve Muhammet İbrahim Nokta, Konya'da dağıtımını üstlendikleri Ekrem Şama'nın "Allah dostu Erbakan" kitabı hakkında bilgi vermek için Merhaba Gazetesi'ni ziyaret etti. Kitabın hazırlanmazında yaklaşık 110 kişi ile görüşüldüğünü belirten Fatih Öncül, "Türkiye'nin dört bir yanında onlarca kişi ile görüşülerek hazırlanan bu kitabı Konyalı hemşehrilerimize ulaştırmaktan büyük mutluluk duyacağız. İlk baskısı tükenmekte olan bu kitabı tükenmeden alın diyoruz" dedi. Kitabın Uysal Kitabevi'nden alınabileceğini ifade eden Öncül, kendilerine '05069020541' numaralı telefondan ulaşılabileceğini sözlerine ekledi. Gonca Yayınevi’nden çıkan 624 sayfalık eserde Milli Görüş lideri, eski Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’a ait birbirinden ilginç ve çarpıcı anekdotlar yer alıyor.

Kitabın tanıtım yazısı ise şöyle: "Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın Manevi Dünyası. Osmanlı kültür ve terbiyesi ile yetişmiş soylu bir ailenin evladı. Daha doğuştan fevkalade kabiliyet ve zeka ile techiz edilmiş bir kişi. İyi bir aile terbiyesi, dini ve dünyevi ilimlerin tahsili, tasavvuf ehli mürşitler elinde işlenmiş nadide bir mücevher. Bitmez bir gayret, başarılarla dolu bir ömür. Ama o sadece siyasetçi değildi ki. Ne yapmış ise Allah rızası için yapmış, önsezileri ile, hikmetleri ile, yakaladığı İslami ışığı kendi hayatına ve başkalarına yansıtmayı başarabilmiş, maneviyat deryası bir Allah dostu idi. Bu çalışmamızda yüzlerce kişi ile görüşerek, erişebildiğimiz ve manevi karşılığı olan hatıralarını derledik.”

EKREM ŞAMA KİMDİR?

1950 yılında Ordu’nun Korgan ilçesinde doğdu. İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nden 1976 yılında mezun oldu. 30 yıla yakın muhasebeci ve mali müşavirlik mesleklerinin her kademesinde görev yaptı. Bu arada siyasi ve sosyal çalışmalarda eğitimci ve icracı olarak görevler aldı.Bir dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde Meclis üyesi olarak plan bütçe komisyonunda görev yaptı. Tarihi konularda araştırmalar yapmaktadır. Çeşitli radyo ve televizyon programlarında tarihi konularda program yapmayı sürdürmektedir. Orta derecede Arapça ve Fransızca bilmektedir. Evli ve dört çocuk babasıdır. Şama'nın eserleri ise şöyle: "Şu Boğaz Harbi, Bir başka açıdan Çanakkale Savaşları, Hilelerle Çanakkale, Şiirlerle Çanakkale, Cinas Cinasa Şiirler, Televizyon Dizisi (Tarih, sohbet, 113 bölüm), Başlar ve Kılıçlar"

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri