Alkollüyken Kaza Yapan Şoför Hakime Dert Yandı: Alkolün Hep Zararını Gördüm

Eskişehir’de alkollü olarak araç kullanırken kaza yapan E.Ö.’ye mahkeme tarafından, ‘alkollü araç kullanmak ve trafiği tehlikeye sokmak’ suçundan 500 Türk Lirası para cezası verildi. Mahkeme de söz alan E.Ö., alkolün verdiği zararlardan...

Eskişehir’de alkollü olarak araç kullanırken kaza yapan E.Ö.’ye mahkeme tarafından, ‘alkollü araç kullanmak ve trafiği tehlikeye sokmak’ suçundan 500 Türk Lirası para cezası verildi. Mahkeme de söz alan E.Ö., alkolün verdiği zararlardan dert yandı. E.Ö., “Allah bu mereti artık bir daha kullanmayı nasip etmesin. Evlendiğimden beri kullanıyorum. Hep zararını gördüm. Başıma kötü işler geldi, aile huzurum bozuldu. Ailemin rızkını buraya verdim. Mahkeme huzurunda yemin ediyorum, artık alkolü bırakıyorum.” dedi. E.Ö., ayrıca mahkeme heyetine alkolün ne kadar kötü olduğunu çevresindekilere de bundan böyle anlatacağını, 3-4 kişiye de alkolü bıraktıracağı sözünü verdi.

Eskişehir’li 40 yaşındaki E.Ö., bir süre önce alkollü olarak araç kullanırken kaza yaptı. Hakkında tutanak tutulan E.Ö. mahkemeye sevk edildi ve ‘alkollü araç kullanmak ve trafiği tehlikeye sokmak’ suçundan dava açıldı. Eskişehir’de mahkemede hakim karşısına çıkan E.Ö., alkolün hiçbir zaman faydasını görmediğini itiraf etti. Mahkeme heyetine, alkolün şahsına verdiği zararı anlatan E.Ö., artık bu illetten kurtulmak istediğini, mahkeme huzurunda söz vererek artık ağzına alkol koymayacağını söyledi. “Mahkeme heyeti huzurunda söz veriyorum. Artık bundan böyle alkol kullanmayı bırakıyorum” diyen E.Ö., “ Allah bir daha şahsıma bu alkol meretini kullanmayı nasip etmesin. Evlendiğimden bu yana alkol kullanıyorum ama hiç faydasını görmedim. Hep zararını gördüm.” diye konuştu.

‘İNAN HAKİM BEY BU ALKOL BENİ MAHVETTİ, FAYDA DEĞİL ZARAR VERİYORMUŞ’

Alkol yüzünden başına hep kötü işlerin geldiğinden dert yanan E.Ö., alkol konusunda yaşadığı sıkıntıları şöyle anlattı: “ İnanın hakim bey, bu alkol beni mahvetti. Başıma hep kötü işler açtı. Aile huzurum bozuldu. Çoluk çocuğumun rızkını hep buraya yatırdım. Anladım alkol fayda getirmiyor, aksine zarar veriyor bunu artık daha iyi anladım. Sizde burada şahit olun, mahkeme huzurunda, sizin karşınızda söz veriyorum artık alkolü bırakıyorum.”

Alkolü bırakmanın yanı sıra zararlarını da artık çevresindekilere anlatacağını söz veren E.Ö, alkol olan 3-4 kişiyi de bu zararlı maddeyi bırakmaları için mücadele vereceğini kaydetti.

E.Ö.’nün bu anlattıkları üzerine devreye giren mahkeme başkanı, “Aklınız başınıza gelmiş. Adliyedeki mahkemelere bir dolaşın olayların yüzde 70’i alkol ve uyuşturucu ile bağlantılı gerçekleştiğini göreceksiniz. Bundan böyle söz verdiğiniz gibi alkolü bırakın. Hatta çevrenizdeki içenleri bile zararını anlatıp bıraktırın.” şeklinde uyarıda bulundu.

PİŞMANLIK DUYUP, SÖZ VERİNCE CEZASI ERTELENDİ

Dosyayı son kez inceleyen mahkeme başkanı davayı karara bağladı. Mahkeme, E.Ö.’ye “alkollü araç kullanmak ve trafiği tehlikeye sokmak” suçundan 500 Türk Lirası para cezası verdi. Ardından mahkeme, E.Ö.’nün alkolü bırakmak sözü vermesi ve pişmanlığını dile getirmesi üzerine verilen para cezasını denetimli serbestlik kapsamında erteledi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri