Aliyev: Rüşvet Ve Yolsuzluğun Kökünü Kazıyacağız

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkede rüşvet ve yolsuzluğun kökünü kazıyacaklarını söyledi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkede rüşvet ve yolsuzluğun kökünü kazıyacaklarını söyledi. Bölgelerin sosyal ve ekonomik kalkındırılması programının uygulama sonuçlarına ilişkin yapılan değerlendirme toplantısında konuşan Aliyev, toplantıya katılan bakanlar, valiler ve üst düzey devlet memurlara rüşvet ve yolsuzluk konusunda ciddi uyarılarda bulundu. Aliyev konuşmasında '' Bütün devlet memurları bilsinler ki rüşvet ve yolsuzluğun Azerbaycan'da yeri yoktur.'' dedi. Aliyev halkla bire bir temasta olan memurların kirli işlere bulaşmamış olmaları gerektiğini vurguladı.
Azeri lider Aliyev, '' Hata yapan memurlarla ilgili en sert şekilde cezalar veriliyor, verilmeye de devam edilecek. Hiç kimse de bu konuda imtiyazlı değildir. ''dedi. Aliyev başta kendisi olmak üzere bütün devlet memurlarının halkın hizmetçisi olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Aliyev ayrıca yolsuzluk ve rüşvetle ilgili gelecek dönemde de atılacak olan adımlarla, ülkesinin söz konusu problemden arınmış devletler içerisinde yer alacağından emin olduğunu söyledi.

AZERBAYCAN EKONOMİSİ SON 10 YILDA 3,4 KAT BÜYÜDÜ
Aliyev toplantıda ülkesinin ekonomik anlamda yakaladığı hızlı trendden duyduğu memnuniyeti dile getirerek , reformlar ve geliştirilen projelerle ülke ekonomisinin son 10 yılda dünyada en hızlı büyüyen ekonomiler arasında yer aldığını söyledi. Cumhurbaşkanı Aliyev söz konusu sürede ülke ekonomisinin 3,4 kat arttığını bildirdi. Aliyev konuşmasında ekonomide yakalanan başarının ülkedeki siyasi istikrar ve huzur ortamıyla paralel geliştirilen ekonomik reformlar olduğunu söyledi. 5 yıllık kalkınma programları sayesinde ülkenin sanayi üretiminin 2,7 kat arttığını bildiren Aliyev, petrole dayalı ekonominin yerine petrol dışı sektörlerin almaya başladığının altını çizdi. Geçen yıl Azerbaycan’ın yüzde 6 büyüdüğünü , petrol dışı sektörde de yüzde 10'luk bir gelişimin olduğunu bildiren Aliyev, petrol gelirlerinin arttığını hatırlattı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri