Aliyev Adaylık Belgelerini Yarın Teslim Edecek

Azerbaycan’da 9 Ekim’de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine tekrar adaylığını koyan şimdiki Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, adaylık evraklarını yarın Merkez Seçim Komisyonu’na (MSK)teslim edecek.

Azerbaycan’da 9 Ekim’de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine tekrar adaylığını koyan şimdiki Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, adaylık evraklarını yarın Merkez Seçim Komisyonu’na (MSK)teslim edecek. Cumhurbaşkanı Aliyev, seçimde, Yeni Azerbaycan Partisi (YAP) adına yarışacak.

Bu arada 9 Ekim’de yapılacak seçimde, şimdiye kadar Azadlıg Partisi Başkanı Ehmed Oruc, bağımsız aday Hukukçu İlgar Memmedov (İlgar Altay), Ümit Partisi Başkanı İgbal Ağazade, Azerbaycan Liberal Demokrat Partisi Başkanı Fuad Aliyev ve Vatandaş ve Kalkınma Partisi Başkanı Ali Aliyev gibi isimler de adaylık başvurusunda bulundu.

Azerbaycan Seçim Kanunu’na göre, aktif veya pasif seçim hakkına sahip vatandaşlar, seçmen grupları, siyasi partiler ve siyasi parti ittifakları cumhurbaşkanlığı için aday gösterme hakkına sahiptirler.

Cumhurbaşkanının görev süresinin 5 yıl olduğu Azerbaycan’da bir önceki cumhurbaşkanlığı seçimi 15 Ekim 2008’de yapılmıştı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri