Aliye Erlat hayata veda etti

Sille Belediyesi’nin ilk kadın belediye meclis üyesi olan Aliye Erlat 98 yaşında yaşama veda etti.
Sille’nin belediye olduğu dönemlerde 1931–1933 yılları arasında CHP’den Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapan Aliye Erlat, bir süredir tedavi gördüğü Ankara’da kızının evinde yaşamını yitirdi. 98 yaşında hayatını kaybeden Aliye Erlat, dün Sille Merkez Cami’de ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Sille Mezarlığı’nda toprağa verildi.
4 çocuğu, 12 torunu, 21 torun çocuğu, 7 torununun torunu olan Aliye Erlat’ın cenazesine ailesi, yakınları ve çok sayıda seveni katıldı. Erlat’ın özellikle Sille’de toprağa verilmesi konusunda vasiyetinin olduğunu söyleyen yakınları, “Aliye Hanım belediye olduğu dönemlerde Sille’ye gerçekten büyük hizmetler yapmıştı. Kimsenin cesaret edemediği bir dönemde kendisi meclis üyesi olarak belediyede görev yaptı” dedi.
Erlat’ın aynı zamanda en yaşlı Silleli olduğunu da söyleyen yakınları, “Aliye Erlat, gerek hizmet ettiği dönemlerde gerek özel yaşantısında her zaman örnek olmuştur. Bizlerde onu örnek aldık” dedi. Merhaba Gazetesi olarak Aliye Erlat’a Cenab-ı Hakk’tan rahmet, kederli ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

ALİ SAİT ÖGE
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri