Aliya’nın Vefat Eden Dava Arkadaşı İçin Cenaze Namazı Kılındı

Bosna-Hersek'in kurucu lideri Aliya İzzetgeoviç'in dava arkadaşları ve eski Cumhurbaşkanı Süleyman Tihiç için Milli Parlamento binasında tören düzenlendi. İzzetbegoviç'in kurduğu Demokratik Eylem Partisi'nin (SDA) Başkanı Tihiç, iki gün...

Bosna-Hersek'in kurucu lideri Aliya İzzetgeoviç'in dava arkadaşları ve eski Cumhurbaşkanı Süleyman Tihiç için Milli Parlamento binasında tören düzenlendi. İzzetbegoviç'in kurduğu Demokratik Eylem Partisi'nin (SDA) Başkanı Tihiç, iki gün önce Saraybosna'da tedavi gördüğü hastanesinde hayatını kaybetmişti. Parlamento binası önündeki cenaze namazını Reis’ul Ulema Hüseyin Kavazoviç Efendi kıldırdı.

Kavazoviç Efendi, Tihiç için son görevlerini yapan dostlarından eski cumhurbaşkanın haklarını helal etmesini istedi. Türkçe ‘helal olsun’ denilmesi üzerine Kavazoviç, “Ailesi, dostları ve yol arkadaşları bu büyük adamın iyiliğine hüsn-ü şehadette bulunuyor.” dedi.

Cumhurbaşkanı Bakir İzzetbegoviç ise törende yaptığı konuşmada Tihiç’in vefatının hem SDA hem de Bosna-Hersek için bir kayıp olduğunu dile getirdi. İzzetbegoviç, “Tihiç, siyaset hayatına uzlaşı ve çözüm odaklılığı getirdi. Memleketimizi çok seviyor ve vatandaşlar arasında ayrım yapmıyordu. Toplama kamplarında gördüğü işkence bile onu değiştirmedi. İnsanî amaçlara sadık kaldı, hak ve adalet için mücadeleye devam etti. Eksikliğini çok hissedeceğiz. Mekanı cennet olsun.” şeklinde konuştu.

İzzetbegoviç'in kurduğu Demokratik Eylem Partisi'nin (SDA) Başkanı Tihiç, son birkaç yıldır kanser hastalığı ile mücadele ediyordu.

Tihiç'in cenazesi memleketi Bosanski Şamats’ta Çarşı Camii haziresine defnedilecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri