Aliya İzzetbegoviç, Ölümünün 10. Yıl Dönümünde Mezarı Başında Anıldı

Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç, ölümünün 10. yıl dönümünde, başkent Saraybosna'daki Kovaçi şehitliğindeki mezarı başında anıldı.

Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç, ölümünün 10. yıl dönümünde, başkent Saraybosna'daki Kovaçi şehitliğindeki mezarı başında anıldı.

Anma törenine katılan Aliya İzzetbegoviç’in oğlu Bakir İzzetbegoviç, mezara çiçekler koydu ve dua etti. Törende konuşan Bakir İzzetbegoviç, “Ömrünün 17 yılını hapishanede geçiren babamdan af etmesini öğrendim. Yine daha sonra 10 yıl boyunca sadece devleti yönetti. Başka hiç bir şey yapmadı. Okudu, haberleri dinledi, insanlarla irtibat kurmaya çalıştı.” dedi.

Babasının Bosna rüyasının gerçekleştiğini söyleyen Bakir İzzetbegoviç, “Bosna'dan daha güçlü olanlar, etnik temizleme yapmaya çalıştı, korkunç suçlar işledi. Ama son sayımda görebildiğiniz gibi, Bosna Hersek bugün çok kültürel bir memlekettir. Bosna'nın yapısı yine hayatta kaldı. Tabii, Bosna 20 sene önce olan yer değildir, ama Bosna'nın fikri ve yapısı kaldı." ifadelerini kullandı.

Aliya İzzetbegoviç'in kurduğu Demokratik Eylem Partisi Genel Kurul Başkanı Halid Genyats ise Aliya İzzetbegoviç'in arkasından birçok miras bıraktığını ve onları korumak ve geliştirmekle sorumlu olduklarını vurguladı.

Programa resmi erken, Bosnalı vatandaşlar katılarak Aliya İzzetbegoviç’in mezarına çiçekler koydu ve dualar etti. Daha sonra Bosnalı imamlar Kur’an-ı Kerim okudu.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri