Alışveriş akıllanıyor

Hayallerini gerçekleştirmek için Konya Teknokent desteği alan Gamze Özcan, şimdi kurduğu işyeri ile akıllı bepet cihazı 'Sepetimmm'i üretiyor. Alışveriş sepetine takılan cihaz ile ürün arama ve reyona göre koku salgısı yaptırılabiliyor

Bir girişimci, öğrencilik döneminde kurduğu bilişim firmasında akıllı alışveriş sepetini üretti. 2007 yılında Konya Teknokent'de faaliyete başlayan ve 2009 yılında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği ile Embedded Sistemler alanına yönelen GM Bilişim, kısa sürede Türkiye’de tanınmış ve büyük kuruluşlara donanım, yazılım ve elektronik sistem temini yapmaya başladı. Firma 'Sepetimmm' markası ile ürettiği Akıllı alışveriş sepeti, sepetin kulpuna takılarak müşteriye alışveriş sırasında büyük kolaylık sağlıyor. Cihaz ile marketti alınan ürünlerin birim fiyatı, sepet toplamı, promosyonlu, indirimli ürünler görülebiliyor. Cihaz ile aynı zamanda ürünün hangi reyonda olduğu aranabiliyor. 'Sepetimm' örneğin kahve reyonunda kahve kokusu salgılayabiliyor.

DÜNYADA ÜÇ FİRMA YAPMAYA ÇALIŞTI

GM Bilişim Kurucusu Bilgisayar Mühendisi Gamze Özcan, kullanıcılara market alışverişlerinde büyük kolay sağlayan akıllı alışveriş sepeti 'Sepetimmm' cihazının sektöre yeni bir soluk getirdiğini belirterek, "Bu cihazın yazılımı tamamen yerli yazılımcılar tarafından yapılıyor. Öğrencilik yıllarımızda otobüs arkalarındaki küçük bir ekran üzerinden başladığımızı yazılım maceramız. Teknokent'in bize vermiş olduğu desteklerle oldukça iyi bir aşamaya geldi. Teknokent destekleri olmasaydı bu aşamaya gelemezdik" dedi. Ürün üzerinde 2 yıl TÜBİTAK desteği ile AR-GE çalışmaları yaptıklarını belirten Özcan, "Bu destekler sonrası Teknokent bize tanıtım, sekretarya ve fuar desteklerini esirgemedi. Bu çalışmalar sonucunda dünyada 3 firmanın deneyip başarısız olduğu akıllı alışveriş sepetini başarı ile ortaya koymanın mutluluğunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

2 BÜYÜK MARKETTE KURULUMUNA BAŞLANDI

'Sepetimm' hakkında bilgi veren Özcan, cihazın 24 saat şarj süresi ile iddialı olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Cihaz 3 saatte şarj olabiliyor. Sepetin kulpuna takılan cihaz ile alınan ürünlerin birim fiyatları, sepete alınan ürünlerin toplam fiyatı hesaplanabiliyor. Marketler oldukça büyüdü. Müşterilerin yaşadığı en büyük sorun ürün bulamama oluyor. Bu cihaz ile ürünün markette hangi reyonda olduğu bulunabiliyor ve kroki üzerinde görüyor. Alışveriş sırasında belirli aralıklarla ürün ile ilgili durağan görsel, animasyon, sesli veya sessiz video olmak üzere müşterilerin karar sürecini hızlandıracak reklamlar görüntüleniyor. Konuma bağlı görünen reklam ve promosyon uyarıları müşterinin işine yararken marka sahipleri için de bulunmaz bir fırsat oluyor. Örnek olarak temizlik ürünleri reyonuna geldiğinizde bir temizlik firmasının reklamı gösterilebiliyor. Reyonda bulunan promosyonlu ürünlerle ilgili bir reklam görünebiliyor. Akıllı Alışveriş Sepeti şu an 2 büyük market zincirinde kurulmaya başlanıldı 1-2 hafta içerisinde aktif olarak kullanılacak. Sepetimmm cihazı takılan tüm alışveriş arabalarının market içerisindeki dolaşım yolları kayıt altına alınarak İstatiksel bilgiler alınabilir. Alışveriş arabalarının market içerisinde hangi reyonda ne kadar kaldıkları kayıt altında tutulabilir.”

HÂLİD ŞEN - merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri