Alın Koza Film Festivali'ne Görkemli Final

20. Altın Koza Film Festivali kapsamında yapılan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda ödüller Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde yapılan görkemli törenle sahiplerini buldu.

20. Altın Koza Film Festivali kapsamında yapılan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda ödüller Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde yapılan görkemli törenle sahiplerini buldu.

Başkanlığını Berlin Film Festivali Avrupa Film Pazarı Direktörü Beki Probst’un yaptığı jüride, yönetmen Pelin Esmer, yapımcı Türker Korkmaz, görüntü yönetmeni Özgür Eken, oyuncular Melisa Sözen ve Yiğit Özşener ile müzisyen Cengiz Onural da görev aldı.

Çukurova Üniversitesi Rektör Yarımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu’nun elinden ödülünü alan oyuncu Savaş Alp Başar (Köksüs), böyle güzel bir konuma geleceğini hiç tahmin etmediğini söyledi. Başar, “Ne kadar şanslı olduğumun farkındayım, bu genç yaşımda.”dedi. Türkan Şoray, ve oyuncu Deniz Hasgüler'e (Jin) ise ödüllünü Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, takdim etti. Hasgüler, ödülü tüm Türk kadınları adına aldığını belitti.

YILMAZ, KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ÇELİK'İ ELEŞTİRDİ

En İyi Sanat Yönetmeni Tural Polat’a (Eve Dönüş Sarıkamış 1915) ödülünü veren MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Altın Koza Film Festivali’nin kent ve Türkiye için çok önemli olduğunu dile getirdi. Adana’nın kültür ve sanatta marka haline geldiğini vurgulayan Yılmaz, “Çukurova’nın bereketli toprakları, edebiyat, kültür ve sanatta çok önemli değerleri bünyesinden çıkartıp, ülkeye armağan etmiştir. Festivalin Adana’nın tanıtımı ve Türk sinemasına çok ciddi katkıları var. Muhteşem bir organizasyondu. Bir haftalık etkinliklere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bütün kesimlerin buna destek vermesi lazım. Adanalı olan Kültür ve Turizm Bakanı’nın katılmamasını yadırgadım. Bunu siyaset üstü düşünmek gerekiyor. Netice itibariyle festival Adana’yı tanıtıyor.” değerlendirmesini yaptı.

Tural Polat, ise set emekçilerinin sıkıntılarına dikkat çekti. Polat, Türkiye’de sanat yönetmenlerinin mesleki bir tanımının olmadığını vurguladı. En İyi Kurgu ödülünü alan Ali Aga (Gözümün Nuru) kendisine destek veren ailesi ve arkadaşlarına teşekkür etti.

Jüri Üyesi Melisa Sözen’den ödülünü alan 'En İyi Erkek Oyuncu' Ercan Kesal (Yozgat Blues) ise, “Son zamanlarda düşünüyorum; sinema neden bana bu kadar cömert ve lütufkâr. Sinema, hayatım boyuncu çok önem verdiğim ve tutkuyla bağlandım bir alandır.” ifadelerini kullandı.

SİYAD En İyi Film (Gözümün Nuru (Hakkı Kurtuluş-Melik Saraçoğlu) ve 'Adana İzleyici Ödülü’nü Mustafa Kemal Uzun’a (Çanakkale Yolun Sonu) sunan Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, konuklara ‘hoş geldin’ konuşmasında, "Adana’nın alışık olduğumuz iklimini değiştirdiniz. Gündüz yağmur, akşamları açıyor. Buda bir hayra alamet." dedi.

BULUT ARAS, SALONU TERK ETTİ

Bu arada Bulut Aras, yer konusundaki sorun nedeniyle salonu terk etti. Çıkışta basın mensuplarının soruları üzerine Aras, “Bu bir film festivali. Siz kalkıyorsunuz sanatçının oturacağı yeri belirlemiyorsunuz. Bizi bir yere oturtuyorlar. Sonra geliyorlar, ‘bilmem buraya kim oturacakmış, buradan şuraya otur…’ Böyle bir şey olabilir mi? Yakışır mı? Bu bir sanat ve film festivali. Ben bu işe 40 senemi vermişim. Hiç tanımadığımız, hiçbir tane iş yapmayan insan bile bakıyorum, bilmem ne. Biz ayakta... Tepkim, mademki burada biz yer yok. O zaman bizde haddimizi biliriz.” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Tüm kategorilerde ise, toplam 630 bin Türk lirasi ödül dağıtılacak. Yarışma kapsamında verilecek diğer ödüller şöyle:

1. En İyi Film Ödülü : Altın Koza heykeli ve 350 bin Türk lirası
2. Yılmaz Güney Ödülü : Altın Koza heykeli ve 75 bin Türk lirası
3. Adana İzleyici Ödülü : Altın Koza heykeli ve 25 bin Türk lirası
4. En İyi Yönetmen Ödülü : Altın Koza heykeli ve 50 bin Türk lirası
5. En İyi Senaryo Ödülü : Altın Koza heykeli ve 20 bin Türk lirası
6. En İyi Kadın Oyuncu Ödülü : Altın Koza heykeli ve 20 bin Türk lirası
7. En İyi Erkek Oyuncu Ödülü : Altın Koza heykeli ve 20 bin Türk lirası
8. En İyi Müzik Ödülü : Altın Koza heykeli ve 15 bin Türk lirası
9. En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü : Altın Koza heykeli ve 15 bin Türk lirası
10. En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü : Altın Koza heykeli ve 10 bin Türk lirası
11. En İyi Kurgu Ödülü : Altın Koza heykeli ve 10 bin Türk lirası
12. En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü : Altın Koza heykeli ve 10 bin Türk lirası
13. En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü: Altın Koza heykeli ve 10 bin Türk lirası
14. Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü : Altın Koza heykeli
15. Umut Veren Genç Erkek Oyuncu Ödülü : Altın Koza heykeli
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri