Alimler Gazze'ye gidiyor!

Dünya Alimler Birliği Başkanı Yusuf El-Kardavi, bugün (8 Mayıs Çarşamba) Mısır refah kapısından Gazze Şeridine tarihi bir ziyaret gerçekleştirecek. Ziyarete Kardavi'ye 14 farklı ülkeden alim iştirak edecek.

Bugün akşam saatlerinde başlayacak olan ziyaret 48 saat sürecek. Alimleri Filistin Başbakanı İsmail Heniyye karşılayacak. Heniyye gerçekleştirilen bu ziyaret sebebiyle bir festival düzenleneceğini açıkladı. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada ‘Hamas hareketi Yusuf El-Kardavi ve diğer büyük alimlerin Gazze Şeridine yapacağı ziyaret dolayısıyla Perşembe günü şenlik havasında bir yürüyüş düzenleyecek' dendi.

Alimler Birliği üyelerinden Abdusselam El-Besyuni ziyaretin Filistin halkının sebatını hedeflediğini belirterek, Filistin halkının ablukaya karşı haklı direnişinde gösterdiği kahramanlıkları anlattı ve her zaman Filistin halkının yanında bulunulacağını vurguladı.

Ziyarete birçok farklı alimin katılmasını iyi bir sembol olarak nitelendiren alim, Yusuf El-Kardavi'nin sağlık şartları uygun olmamasına rağmen bu ziyareti gerçekleştirmek istediğini belirtti.

Gazze Şeridine gerçekleştirilecek olan bu ziyarete Suudi Arabistan, Suriye, Filisin, Ürdün, Libya, Tunus, Fas, Pakistan, Hindistan, Sri Lanka, Avustralya ve Britanya'dan olmak üzere 14 alim katılıyor.

Ziyaret Programı

İlk olarak Refah Kapısında İsmail Heniyye ve El-Kardavi arasında bir basın toplantısı düzenlenecek. Ardından İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın kurucusu Ahmet Yasin'in evi ziyaret edilecek.

Ardından şehit ve esir ailelerinin de katılacağı ‘Aksa ve esirlerin kurtuluşu' adlı konferans gerçekleştirilecek. Ardından Yermuk Stadyumunda bir festival gerçekleştirilecek. Alimler daha sonra Gazze Şeridine giderek İsrail'in gerçekleştirdiği Furkan ve Sicil katliamının yaşandığı bölgeye bir ziyaret gerçekleştirecek.

Cuma günü Yusuf El-Kardavi Ömeri Camii'nde hutbe verirken diğer alimlerde Gazze Şeridindeki diğer camilerde hutbeler verecek. Ardından Filistin Yasama Konseyine gidilecek.

Bazı Filistinli gruplar ise Kardavi'nin bu ziyaretine karşı çıkıyor. Fetih ve Hizbuş Şab hareketi Nadal Cephesi, bu ziyarete karşı çıkarken yapılacak olan toplantılara katılmayacaklarını açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri