Alım gücü düştüğü için asgari ücrete bu tarihte zam bekleniyor

Alım gücünün düştüğü Türkiye'de asgari ücrete bu tarihte zam bekleniyor.

Türkiye'de ekonomik zorluklar artarak devam ederken asgari ücrete zam beklentisi yükseldi.

Emeklilere bayram ikramiyesini 2 bin liraya, en düşük emekli aylığı ise 7 bin 500 liraya yükseltildi. Ancak seçim öncesi yapılan bu düzenlemelere 'asgari ücret' zammının da eklenmesi bekleniyor.

Haberlere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücrete seçim öncesinde zam yapılacağı yönünde açıklama yapması bekleniyor. Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in "Bir zam beklemiyorum" şeklindeki açıklamalarının ardından bakanlık tarafından yalanlanması, artış beklentilerini daha da artırdı.

2022 yılının başında net 8 bin 506 liraya çıkarılan asgari ücret, Şubat ayı itibarıyla Türk-İş'in araştırmasına göre açlık sınırını aşarak 9 bin 426 liraya ulaştı. Aynı araştırmada bekâr bir çalışanın "yaşama maliyeti" ise aylık 12 bin 265.88 TL olarak hesaplandı.

Geçtiğimiz yıl da benzer bir durum yaşanmış ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret artışının yetersiz olduğunu belirterek "Şayet beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak tıpkı geçen yıl olduğu gibi yine bir ara düzenleme yapmaktan da kaçınmayız" şeklinde açıklama yapmıştı. Bu nedenle, Temmuz ayında yapılması beklenen artışın erkene alınabileceği konuşuluyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri