Ali İsmail Korkmaz Davasının 4. Duruşması İçin Yoğun Güvenlik Önlemleri Alındı

Ali İsmail Korkmaz davasının 4. duruşması bugün görülecek. Kentte geniş güvenlik önlemi alınırken, duruşmada güvenlik kamerası görüntüleriyle ilgili TÜBİTAK raporu okunacak ve sosyal medyada dolaşan o görüntüler ilk defa mahkeme huzurunda...

Ali İsmail Korkmaz davasının 4. duruşması bugün görülecek. Kentte geniş güvenlik önlemi alınırken, duruşmada güvenlik kamerası görüntüleriyle ilgili TÜBİTAK raporu okunacak ve sosyal medyada dolaşan o görüntüler ilk defa mahkeme huzurunda izlenecek.

3 Haziran 2013’te Eskişehir’deki Gezi eylemleri sırasında üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın polis ve sivil vatandaşlardan yediği dayak sonucu öldüğü iddiasıyla açılan davaya devam ediliyor. Bugün, güvenlik gerekçesiyle Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne alınan davanın 4. duruşması yapılacak.

PROVOKASYON ENDİŞESİ

Dava nedeniyle kentte geniş güvenlik önlemi alındı. Önceki duruşmalarda olduğu gibi Adliye Sarayı çevresi polis bariyerleriyle çevrildi. Davaya destek için Kayseri’ye gelen grup adliye girişine yaklaştırılmıyor. Grup Erkilet Bulvarı üzerinde oluşturulan bir alanda bekletiliyor. Ayrıca adliyeye çıkan bütün yollar da yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Davayı takip edecek gazeteci, aile yakınları ve hatta adliye çalışanları polis kontrolünden geçirildikten sonra içeri alındı.

Ülke genelinde yaşanan IŞİD protestoları da, provokasyon tehdidini gündeme getirdi. Provokasyon endişesi, kentte alınan güvenlik tedbirlerinin önemini bir kat daha artırdı. Polis, vatandaşları sağduyulu olmaya davet etti. Güvenlik tedbirleri kapsamında, Kayseri’nin yanı sıra çevre illerden gelen polislerin de görev yapacağı öğrenildi. Ayrıca çok sayıda toplumsal olaylara müdahale aracı (TOMA) adliye önünde hazır bekletiliyor.

SOSYAL MEDYADA DOLAŞAN GÖRÜNTÜLER MAHKEMEDE İLK DEFA İZLENECEK

İlk 3 duruşmada mahkemeye sunulmayan TÜBİTAK raporunun davanın seyrini değiştirebileceği belirtildi. Çünkü rapor, dava dosyasına giren olayın yaşandığı yeri gören güvenlik kamerası görüntüsünde yer alan ve dövülen şahsın ölen Ali İsmail Korkmaz olup olmadığını ortaya çıkaracak. Sanıklar ve avukatları, ilk duruşmalarda güvenlik kamerası görüntülerindeki kişinin ölen Korkmaz olmadığı yönünde ifade ve savunma yapmıştı. Avukatlar kanalıyla basına yansıyan TÜBİTAK raporunda, kesin ifade kullanılmadığı, görüntülerdeki dayak yiyen kişinin Ali İsmail Korkmaz’a benzediği yönünde görüş bildirildiği haber konusu olmuştu. Rapor okunduktan sonra sosyal medyada dolaşan görüntülerin ilk defa mahkeme huzurunda izlenmesi bekleniyor.

DAVADA 4’Ü POLİS 8 SANIK YARGILANIYOR

Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz (19), Eskişehir’de düzenlenen Gezi Parkı eylemleri sırasında polis ve sivil vatandaşlarca dövüldükten sonra hastaneye kaldırılmıştı. Korkmaz, 38 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybetti. Korkmaz davasıyla ilgili polis memuru Mevlüt Saldoğan, fırıncı İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever ve fırın işçisi Ebubekir Harlar tutuklu; polis memurları Şaban Gökpınar, Hüseyin Engin ve Yalçın Akbulut ise tutuksuz olarak yargılanıyor. Sanıklar, “kasıtlı olarak adam öldürme” suçlamasıyla hakim karşısındalar. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri