Ali İsmail Korkmaz Davası 26 Kasım'a Ertelendi

Ali İsmail Korkmaz davasının 4. duruşmasında ara karar verildi. Tutuklu ve tutuksuz sanıkların durumlarında değişiklik yapılmazken, bir sonraki duruşmanın 26 Kasım 2014 tarihinde yapılmasına karar verildi. 3 Haziran 2013’te Eskişehir’deki...

Ali İsmail Korkmaz davasının 4. duruşmasında ara karar verildi. Tutuklu ve tutuksuz sanıkların durumlarında değişiklik yapılmazken, bir sonraki duruşmanın 26 Kasım 2014 tarihinde yapılmasına karar verildi.

3 Haziran 2013’te Eskişehir’deki Gezi Parkı eylemleri sırasında Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümü 1. sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın (19) polis ve sivil vatandaşlardan yediği dayak sonucu öldüğü iddiasıyla açılan davaya Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Davanın sabah ve öğleden sonraki bölümlerinde Adli Tıp Kurumu ve TÜBİTAK’tan gelen görüntü raporları okunup değerlendirildi. Mahkeme heyeti ara kararını açıkladı.

Ara kararda, "Sanık avukatlarının yeniden adli tıp kurumu raporu talebinin reddine, yeniden görüntülerin rapor alınmasına ilişkin rapor talebinin reddine, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, tutuksuz sanıklardan Yalçın Akbulut’un tutuklanması talebinin reddine ve tutukluluk hallerinin 30 Ekim’de tekrar gözden geçirilmesine karar verildi. Bir sonraki duruşmanın 26 Kasım 2014 tarihinde yapılması kararlaştırıldı." denildi.

Ara kararın açıklanmasının ardından salonda bulunanlar 'Hepimiz Ali’yiz, öldürmekle bitmeyiz' sloganı attı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri