Ali Dağı Yamaç Paraşütüne Hazır

Bu yıl 17-22 Ağustos 2014 tarihleri arasında 5.'si düzenlenecek Uluslararası Ali Dağı Yamaç Paraşütü Kupası hazırlıkları tamamlandı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Kurumu işbirliğiyle organize edilen yarışmayla ilgili bilgi...

Bu yıl 17-22 Ağustos 2014 tarihleri arasında 5.'si düzenlenecek Uluslararası Ali Dağı Yamaç Paraşütü Kupası hazırlıkları tamamlandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Kurumu işbirliğiyle organize edilen yarışmayla ilgili bilgi veren Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Türkiye şampiyonasının ikinci ayağı olan yarışmaya 8 ülkeden 285 pilotun ön kayıt yaptırdığını söyledi.

Meclis salonunda açıklamalarda bulunan Başkan Palancıoğlu; Türkiye, Rusya, Fransa, Japonya, İtalya, Kazakistan, Makedonya ve İran'dan 60 yarışmacının kesin kayıt yaptırdığını anlattı. Yarışma gününe kadar kayıtların devam ettiğine dikkat çeken Başkan Palancıoğlu, "Talas, hava sporlarında adından söz ettiren bir ilçemiz. 10 yıldır ulusal ve uluslararası düzenlediğimiz 15 yarışmada binin üzerinde yarışmacı Kayseri'ye geldi." dedi.

Bu yıl ilk kez Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yarışmayı düzenlediklerini kaydeden Başkan Palancıoğlu, "Belediyemiz çalışanlarına, Büyükşehir Belediyemize ve THK'ye teşekkür ediyorum. Uçma heyecanını yaşamak ve seyretmek isteyen bütün hemşehrilerimizi pazar gününden itibaren Ali Dağı'na bekliyoruz. Bu yarışmanın ilçemize ve şehrimize büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Önümüzdeki yıllarda da yamaç paraşütü dünya kupasını yapmak için çalışacağız." diye konuştu.

Ali Dağı'na yapmayı planladıkları projeler hakkında da bilgi veren Başkan Palancıoğlu, "Ali Dağı eteklerine yaklaşık 14 kilometrelik yürüyüş, bisiklet ve binicilik parkuru yapacağız. Ayrıca ilçemize gelen misafirlerin nitelikli tesislerde ağırlanması için butik otel çalışmalarımız sürüyor. Ali Dağı zirvesine ve Endürlük mahallemize yapmayı planlıyoruz. Ali Dağı'nın tahsisini aldığımızda zirveye çıkış yoluna güvenlik koyup, kamera ve ışıklandırma sistemlerinin bulunduğu sosyal tesis yaparak nitelikli bir mekan haline getirmek istiyoruz. Böylelikle Ali Dağı temiz, nezih ve kontrollü bir yer haline gelecek." ifadelerini kullandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri