Ali Bilgehan Koçak: Çay, Simit Hesabı, Ardı Seçim 

Siyasi Partilerin Meram’daki İlçe Başkanları; siyasi görüşlerini, fikirlerini, ilçenin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı

Gelecek Partisi Meram İlçe Başkanı Ali Bilgehan Koçak 
Çay, Simit Hesabı, Ardı Seçim 


Esselamün Aleyküm
Ülkemin insanlarına canı gönülden merhaba. Ülkemizin gerçeklerini görmeyenlere de merhaba
 Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine ülkemizin insanları ne halde bilen var mı? Vatandaşımız A-Z ihtiyaçları olan her şeyde zamların etkisiyle yaşamı zorlaştıkça zorlaşıyor. 
Öyle ki yumurtanın kolisi 25 TL. 
domatesin kg fiyatı 6TL. 
Gıda ürünlerinde, Enerjide, Eğitimde, Tarımda, Yakıtta, Hayvancılıkta, Turizmde, Taşımacılıkta, Emlakta, Kiralarda…

Hangi birini sayayım zamlar o kadar fazla ki bunları yaşayan biliyor. Çay simit hesabı yapsanız da işin içinden çıkılmaz bir hal aldı asgari ücretli vatandaşımız için. Rabbim şükründen ayırmasın ama TÜİK verilerine de bakarsan yıllık enflasyon %19,56. 
Yahu enflasyon değil ki bunlar, bildiğin devealasyon oluyor bunları gören yok. En basiti 2020 yılındaki gıda ve enerji fiyatlarına bakın farkı göreceksiniz. Tamam, covid 19 gerçeği var onu inkâr etmiyoruz Dünya etkilendi haliyle bizimde etkilenmemiz normal, normal de bu da bir bahane değil. 
İlk başta şeffaf, liyakat sahibi, eleştirilerden ders çıkarabilen, tarihi ile bütünleşen, adaletli olmamız gerek. Sorunları tesbit edip nokta atışı çözümlerle geleceği inşaa etmek zorundayız. 
Ama yol yaptım, hastahane yaptım demekle olmaz bu iş. 
Yaptın güzel, hoş vatandaşa nasıl yaptığın noktasında şeffaf olacaksın. Nitekim yeni yapılan otobanlar, köprülerden geçiş ücreti ne kadar? 
Eskiden yapılan otobanlardan, köprülerden geçiş ücreti ne kadar? Durun söyleyeyim Fatih Sultan Mehmet Köprüsü otomobil geçiş ücreti 13,25 TL, Osmangazi köprüsünde ise 147,50TL. 
Aradaki farkı görüyorsunuz. Üstelik bu köprüleri ve yolları yapanlara kaç yıl borçluyuz. Gelir ve gider dengesini en basiti kendi evlerimizde kuramazsak sıkıntılar 5-6 ay içinde başlar. Aynı durum nitekim Ülkeler içinde öyledir. 
Ülkemiz içinde aynı durum söz konusu İHRACATIMIZ ithalatımızdan daha fazla olacak ki enflasyondan daha az etkileneceğiz. 
Ama biz ne yaptık geçmişte yapılan üreten fabrikaların, limanların hepsini bir bir sattık. 
Sonra enflasyon oluyor diyoruz, ya da salgın var diyoruz. Tedbiri alacağız Takdir Rabbimden olur elbet. 
Ekonomide başarısız olursan, halkımıza Müreffeh bir Türkiye sunamazsan ve bu hataları kabullenmeyip şeffaf olmazsan, üstelik medyayı kullanarak seçimde bize oy vermezseniz geçmişte bunlar oldu dersen bunların arkasına sığınmaya devam edip çözüm üretemezsen seçime koşar adımlarla gider seçim tarihini 3 ay içinde almak zorunda kalırsın. 
Önceki yazılarımda da söyledim Gelecek Partisi olarak Genel başkanımız Ahmet Davutoğlu’nun izinde sırasıyla Eğitimi, Tarım Ve Hayvancılığı, Sağlığı, Sanayiyi, Turizmi, Adaleti inşallah şaha kaldırıp Müreffeh Bir Türkiye inşâ edeceğiz. O yüzden Konya olarak Genel başkanımıza tam destek vermeliyiz. Gelecek yakındır İnşallah…
Selam ve dua ile
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri