Alevi Ocakları'ndan Işid'e Tepki

Tunceli’de bir araya gelen Alevi Ocakları, radikal selefi örgüt IŞİD’in Irak ve Suriye’de gerçekleştirmiş olduğu katliamları kınadı.Tunceli Sanat Sokağı'nda bir araya gelen Alevi Ocakları'na mensup dedeler, IŞİD’in Ortadoğu’da...

Tunceli’de bir araya gelen Alevi Ocakları, radikal selefi örgüt IŞİD’in Irak ve Suriye’de gerçekleştirmiş olduğu katliamları kınadı.

Tunceli Sanat Sokağı'nda bir araya gelen Alevi Ocakları'na mensup dedeler, IŞİD’in Ortadoğu’da kendisinden olmayan halklar ve inanç gurupları üzerinde katliamlarını devam ettirdiğini söyledi. Suriye ve Irak’ta ikinci bir Kerbela olayının yaşandığına dikkat çeken Ağuçan Ocağı dedelerinden Mustafa Genç, “Bu zalimlerin zulmünden dağlara kaçan on binlerce yaşlı, erkek, kadın ve çocuk açlık ve susuzluktan öldü. Sağ kalanlar da her an ölümle karşı karşıya. Amerika başta olmak üzere dünya devletleri ve uluslararası kuruluşlar bu katliamları görmemek ve insanların çığlıklarını duymazlıktan gelmektedirler.” dedi.

IŞİD’in yayın organının, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ayetli övgüler yağdırdığına işaret eden Genç, Davutoğlu’nun bu söylemle IŞİD şebekesinin katlettiği halklarla dalga geçmesi anlamına geldiğini söyledi.

1937-38 Dersim katliamını yaşamış insanlar olarak, herkesin bu katliama 'dur' demesi gerektiğini hatırlatan Genç, Ezidi halkına ve diğer savaş mağdurlarına sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri