Aldığı nefese şükrediyor

Solunum kasları çalışmadığı için nefes borusu açılarak 4 yıldır solunum cihazına bağlı yaşamak zorunda kalan, kas hastalığı nedeniyle de yatağa bağımlı olan 22 yaşındaki Erhan Ölmez, tüm olumsuzluklar

Solunum kasları çalışmadığı için nefes borusu açılarak 4 yıldır solunum cihazına bağlı yaşamak zorunda kalan, kas hastalığı nedeniyle de yatağa bağımlı olan 22 yaşındaki Erhan Ölmez, tüm olumsuzluklara rağmen yaşama dört elle sarılıyor.
Doğuştan kas hastası olan Erhan Ölmez, hiç yürüyemedi, oturamadı ve arkadaşlarıyla sokakta oynayamadı. Hastalığı ilerleyen ve yatağa bağımlı hale gelen Ölmez, 4 yıl önce de solunum kasları çalışmadığı için nefes borusu açılarak solunum cihazına bağlandı.
Yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen Ölmez de değişmeyen tek şey yaşama umudu. Kendi sağlık problemlerini hiç sorun etmeyen Ölmez'i tek üzen şey annesine fazla yük olduğu düşüncesi.
''Her şeyime biricik annem yetişiyor'' diyen ve konuşurken zorlanan 22 yaşındaki Erhan Ölmez, gününü televizyon izleyerek geçirmek zorunda kaldığını söyledi.
Hareket edemediği için sürekli annesinden bir şeyler istediğini ifade eden Ölmez, ''Ne kadar imkanım iyi olursa olsun nihayetinde yatağa bağımlıyım. Benim hastalığıma benzer rahatsızlıkları olup da hiç konuşamayan ve zeka geriliği olanlar var. Halime şükrediyorum. Hastaneye yatışım yapıldığında gördüğüm hastalar beni olumlu düşünmek zorunda bırakıyor. Kendimden daha kötüleri görüyorum'' dedi.
ERHAN, ANNESİ İÇİN ÇOK ÖZEL BİR ÇOCUK
Anne Bahriye Ölmez (59) ise 4 çocuğundan Erhan'ın sağlık sorunları yaşadığını ancak bunu kendisine hiç sorun etmediğini dile getirdi.
Erhan'ın kendisi için çok özel bir çocuk olduğuna dikkati çeken Ölmez, oğlunu yaşama bağlayan solunum cihazına en az Erhan kadar iyi bakmak zorunda olduğunu anlattı.
Ölmez, Erhan'ın yaşı ilerledikçe bakımının da zorlaştığını belirterek, ''Yine de oğluma en iyi şekilde bakmaya çalışıyorum. Oğlumun yemeğini yediriyor, tuvalet ihtiyacını gideriyor, vücudu yara olmasın ve sıkılmasın diye sürekli yönünü değiştiriyorum. Balgam soluk alıp vermesini etkilemesin diye sürekli tetikteyim. Gece neredeyse hiç uyumuyorum. Erhan gece hemen dalıp uyanıyor. Ben de o daldığında gözlerimi dinlendiriyorum. Erhan'ın yaşama azmi beni hayata bağlıyor'' diye konuştu.
Eşinin de 10 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz makinesine bağlandığı vurgulayan Ölmez, oğluna özürlü maaşı ve tedavisi konusunda maddi destek veren devlet ile oğluyla kendi evladı gibi ilgilenen sağlık görevlilerine teşekkür etti.
Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Göğüs Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Sevgi Pekcan, hastaları Erhan Ölmez'in yaşama bağlı, olumlu düşünen biri olduğunu kaydetti.
Bir çeşit kas hastalığı nedeniyle kasları iyice etkilenen ve artık hareket etmekte zorlanan hastalarının solunum cihazıyla yaşamak zorunda olduğuna dikkati çeken Pekcan, solunum kasları çalışmayan hastanın kendi başına nefes alamadığını söyledi.

AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri