‘Alacabel Geçidi yılan hikayesine döndü’

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, yılan hikayesine dönen Seydişehir-Manavgat yolundaki Alacabel Geçidi’ni TBMM gündemine taşıdı.

İktidarın 2016 yılında yapımına başlanan tünelin 2019 yılında hizmete açılacağını duyurduğunu ancak, Alacabel Geçidi’nin hâlâ açılmadığını belirten Ekici, “Alacabel Tüneli’ni ve bağlantı yolunu biran önce açın” çağrısında bulundu. Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, Konya’nın sorunlarını TBMM gündemine taşımaya devam ediyor. Ekici, bu kez de TBMM’de yaptığı konuşmada, yapımı 8 yıldır yılan hikâyesine dönen Alacabel Tüneli’ne değindi.

HER YIL 4-5 MİLYON ARACAIN GEÇİTİĞİ KRİTİK BİR YOL

Alacabel Geçidi’nin Türkiye’nin en önemli geçitlerinden birisi olduğunu ifade eden Hasan Ekici, şunları söyledi: “Türkiye’nin karayolu ağındaki önemli geçitlerinden bir tanesi Seydişehir-Manavgat yolu üzerindeki Alacabel Geçididir. Alacabel Geçidi, Karadeniz'i, Marmara’yı, Güneydoğu'yu ve İç Anadolu'yu, Akdeniz'e en kısa mesafede bağlayan önemli geçitlerden bir tanesidir. Her yıl 4-5 milyon aracın geçtiği kritik bir geçittir. Bu geçit, kış aylarında aşırı kar yağışı, buzlanma, fırtına ve çığ düşmesi gibi nedenlerle sık sık ulaşıma kapanmaktadır. Ölümlü trafik kazalarının da çok sık meydana geldiği bir geçittir.”

KONYALI SAHİPSİZ Mİ GÖRÜLÜYOR

2016 yılında yapımına başlanan Alacabel Geçidi’nin 2019 yılında bitirileceğinin duyurulduğunu ancak geçidin hala hizmete açılamadığını belirten Ekici, duruma tepki gösterdi. İktidar yetkililerin sürekli tarih verdiğini ancak hiçbir tarihin tutmadığını belirten Ekici, “İktidar yetkilileri yaptıkları birçok açıklamada Alacabel Tüneli’nin 2019 yılında biteceğini duyurmuşlardı. Ancak çeşitli gerekçelerle Alacabel Tünelinin yapımına dönem dönem aralar verildi. Yıl 2024 oldu ve Alacabel Tüneli hala bitmedi.8 yıldır bitirilemeyen bir tünel. Adeta yılan hikâyesine dönen bir tünel inşaatı. İktidar yetkilileri sürekli tarihler açıklıyorlar. Tünel, yok şu tarihte açılacak, yok bu tarihte açılacak. Tarihler havada uçuşuyor. Ama Tünel bir türlü açılmıyor. Şu anda da Bakan dâhil hiçbir iktidar yetkilisi “tüneli şu tarihte açacağız” diyemiyor artık. İktidar yetkililerine soruyoruz. Ülke ulaşımı ve turizmi açısından böyle kritik bir tünel neden yıllardır bitirilmiyor? Sorun kaynaksa, ödenek yetersizliğiyse diğer projelere, yollara ve tünellere kaynak ayrılıyor da Alacabel Tüneli’ne neden ayrılmıyor? Seydişehirli Konyalı sahipsiz mi görülüyor?

ALACABEL TÜNELİ VE BAĞLANTI YOLUNU BİR AN ÖNCE AÇIN

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun açıklamalarını da anımsatan Ekici, şöyle konuştu: “Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sn. Abdulkadir Uraloğlu en son Seydişehir ziyaretinde “Ben bundan sonra bu tünelin daha yakın takipçisi olacağım. En kısa sürede bu tüneli bitirip Seydişehir’in gündeminden çıkaracağım.” demişti. Ancak kesin bir tarih de vermemişti. Şimdi buradan Sn. Bakana sözünü tekrar hatırlatıyor ve diyorum ki, Sn. Bakan siz takip makamı değil icra makamısınız. Bizler milletvekilleri olarak icraatlarınızı takip ederiz ama siz takip etmezsiniz. Siz, ödenek ayırır, talimat verir, tarih verir ve sonuçlandırırsınız. Seydişehirlinin sizden beklediği takip değil, icraattır, sonuçtur. Alacabel Tüneli’ni ve bağlantı yolunu biran önce açın.”

TÜNELİN ÇIKIŞ NOKTASINDAKİ YOLDA DA İLERLEME YOK

Diğer yandan sadece tünelin değil, tünelin çıkış noktasındaki Ceceler Köyü’nden Cevizli kavşağına kadar yapılması gereken 12 km’lik yolda da hiçbir ilerleme olmadığını vurgulayan Ekici, “Bu yol tamamlanmadan tünelin ulaşıma açılmasının da vatandaşlarımıza bir faydası olmayacak. Diğer yandan aynı yol üzerinde olan ve 2017 yılında ihalesi yapılan ancak daha sonra ihalesinin iptal edildiği duyurulan 2 bin 900 m uzunluğundaki Tınaztepe Tüneli’nin akıbetinin ne olduğu da bilinmiyor” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri