Akyürek vazgeçirdi

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, zaman içerisinde gereken destek verilecek vaadinde bulununca Konyaspor yönetimi olağanüstü genel kurul kararı almaktan vazgeçti ve faturayı basına çıkardı
Konyaspor’da şimdilik sular duruldu. Başka bir deyişle, Konyaspor yönetimi pansuman tedavi ile yola devam kararı aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile Pazar günü gerçekleştirilen ve 4 saat kadar süren ekonomi zirvesinde, gereken desteğin alınamadığı gerekçesiyle 2-3 kişi dışında olağanüstü genel kurula odaklanan Konyaspor yönetim kurulu, konuyla ilgili gerekli kararı almak için önceki akşam kulüp lokalinde bir araya geldi. Ancak basında çıkan kongre haberlerinden rahatsız olan Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in, yöneticilere “zaman içerisinde gereken destek verilecek” vaadleri ve “kongre için yanlış bir zaman” mesajları üzerine Konyaspor yönetimi geri adım atarak, olağanüstü genel kurul kararı almaktan vazgeçti.
Yeşil-beyazlı ekibin Başkanı Mehmet Ali Kuntoğlu ve bazı yöneticiler dün öğleden sonra bir toplantı yaparak transfer ve ödemelerle ilgili hesapları çıkarttıkları ileri sürüldü. Konyaspor yönetiminin, Büyükşehir Belediyesi’nden gelecek desteği de göz önüne alarak bugünden itibaren transfer çalışmalarına hız vereceği öğrenildi. Öte yandan, Konyaspor yönetim kurulu, genel kurul konusunda dün yazılı bir açıklama yaparak, suçu basına yükledi. Konyaspor kulübü ile Belediye arasındaki gerginliği basının tetiklediği ima edilen açıklama şöyle:
“Son günlerde Konyaspor’umuza ve Yönetimimize yönelik yıpratma çalışmaları hız kazanmış olup, maddi-manevi destekleriyle her zaman Konyaspor’umuzun yanında olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Akyürek ile yaptığımız görüşme bile menfi olarak kullanılarak “Büyükşehir Belediye Başkanı Konyaspor’a destek olmuyor” ifadeleriyle yıpratma politikasına devam edilmiştir. Bu tür haberlerin sadece Konyaspor’umuza zarar vereceğini, zorlu geçen ekonomik süreçte bütün kulüplerin maddi sıkıntı yaşadığı göz önüne alarak, birbirimizi yıpratmaktan ziyade, el-ele, gönül-gönüle verip, maddi-manevi olarak hep birlikte sağduyulu bir şekilde hareket edilmesinin şehrimiz ve Konyaspor’umuz için çok önemli olduğu vurgusunu bir kez daha tekrarlamak istiyoruz. Konyaspor Yönetim Kurulu olarak, şu an için herhangi bir genel kurul kararımızın olmadığını, Yönetimimiz olarak bütün gücümüzle ve şehirden alacağımız destekle sonuna kadar görevimizi sürdüreceğimizi ve şehrimizin dışa açılan en önemli penceresi olan Konyaspor’umuza sahip çıkılması gerektiğine olan inancımızı Konya’nın değerli kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz” denildi.
2009 SIÇRAMA YILIMIZ OLACAK
Öte yandan, Konyaspor yönetimi bu yıl için birlik ve beraberlik mesajı verdi. Konyaspor yönetiminin yeni yıl mesajı şöyle:
“2009 yılının Konyaspor’umuzun daha büyük hedeflere ulaşması açısından bir sıçrama tahtası olacağına inanıyor, içerisinde bulunduğumuz yılın Konyaspor’umuza, daha sonra ülkemize ve tüm Dünya’ya barış, sevgi, huzur ve mutluluk getirmesini diliyoruz. Göreve gelirken tek düşüncemiz; Konyaspor’umuzu, hak ettiği değeri de almasını sağlayarak başarıya taşımaktı. Yaşanan sıkıntılarla birlikte geride bıraktığımız bunu tam anlamıyla başardığımız söylenemez. Ancak biz geçmişte yaşananları 2008 yılı ile birlikte bir daha hiç dönmemek kaydıyla arkamızda bırakıp, yeni yıl ile birlikte yeni hedeflere ve başarılara ulaşmanın düşüncesindeyiz. 
Hz.Mevlana’dan sonra en önemli değerimiz olan Konyaspor’umuzun, sportif anlamda Konya şehrinin tanıtımı için üzerine düşeni en iyi şekilde yapması başta gelen ideallerimizdendir. Yönetim Kurulumuz, Teknik Heyetimiz, Futbolcularımız, Taraftarlarımız ve zincirinin diğer halkalarını bir araya getirerek hem başarı çıtasını daha üstlere çıkartacağız, hem de yaptığımız çalışmalarla Konyaspor’umuzun geleceğini sağlam temeller üzerine oturtacağız. Bu bağlamda 2009 yılının Konyaspor’umuzun daha büyük hedeflere ulaşması açısından bir sıçrama tahtası olacağına inanıyoruz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri