Akyürek: Stadyum yeni sezona yetişecek

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek yapımı devam eden yeni stadyum ve olimpiyat köyü hakkında bilgiler verdi. Akyürek, “İddiaya girdiğimiz bazı gazeteci arkadaşlar üzülecek ama stadyum yeni sezona yetişecek” dedi

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu öncülüğünde tüm taban birliklerinin katılımı ile 1 Nolu sahada gerçekleştirilen iftar yemeğinde Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek açıklamalarda bulundu.

42 BİN KAPASİTENİN ÜSTÜNDE
Başkan Akyürek yeni stadyumun yeni sezona yetişeceğini belirterek, “Hakikaten memnunuz,  mutluyuz, sevinçliyiz. Konyaspor camiası da yakından takip ediyor yeni stadyumun ilerleyişini. Aslen 42 bin kapasitesinin üstünde ama 42 bin kapasiteli, 56 localı,  restaurantları, cafeleri olan çok güzel bir stadyumu tamamladık artık. Rötuşları var. Otopark ve yeşil alanlar düzenlenecek. Konya’ya güzel bir eser kazandırdığımız için mutluyum. Sayın Başbakanımız ne zaman gelir bilmiyorum ama, seçim yasakları öncesinde gelirse bir açılış yapılacak şekilde hazırlık yapıyoruz.” dedi.  

60 SENEDİR KONYA’YI ÇEKİYOR
Atatürk Stadyumu’nun cefakar bir stadyum olduğunu belirten Akyürek, Konya'nın buna rağmen yeni vve modern bir stadyuma ihtiyacını anlattı, “Atatürk Stadyumu cefakâr bir stadyum. 60 senedir Konya’nın yükünü çekiyor. Ama artık Avrupa çapında, Dünya çapında bir stadyuma ihtiyaç var. Asansörleri bulunan, 100’e yakın giriş çıkışı bulunan, giriş çıkışı kolay olan, zeminden ısıtmalı, drenajlı, tribünleri ısıtmalı, alışveriş alanları olan modern stadyumlara ihtiyaç vardı. Şimdi artık bu stadyumumuzun yerini böylesi modern bir stadyum alacak.”

EN ZORU BİTTİ
Olimpiyat Köyü içerisindeki en zor projenin stadyum olduğuna dikkat çeken Akyürek, geri kalan kısımla ilgili olarak ise şu şekilde konuştu,  “En zoru stadyumdu ve baya da maceralı oldu. Geriye kalan kısmı bizim için daha kolay. Veledroma orada başlamama nedenimiz orada bazı değerlendirmeler yapıyoruz. Onu ayrıca kamuoyu ile paylaşacağız. Ama stadyum bitti, bitiyor dedikçe bahse girdiğimiz bazı spor gazetecilerini üzüyoruz.”

SPOR ŞEHRİ OLMALIYIZ
Stadyum ve tesisi gibi konuların önemli olduğunu dile getiren Başkan Akyürek, aynı zamanda önemli olan diğer konuları ise şöyle özetledi, “Stadyum önemli, tesisler önemli ama burada hem torku Konyaspor, hem de Anadolu Selçukspor başkanımız var. Sportif başarılar da gerekli, inşallah takımlarımız bu başarıları yakalar. Çünkü ambiyans önemli, ortam önemli.. Bir reklam filminde şöyle bir replik vardı; Mekan oynatır. Evet mekan önemli ancak daha da önemlisi 42 bin kişilik stadyumun dolması. Medeni bir şekilde, spor sevgisini aşılayacak hareketler yapmaları ve Konyaspor’u desteklemeler gerekiyor. Bunun yanında Konya’nın spor şehri olduğunu dünya aleme göstermeliler.”

O STADYUM DOLMALI
“Her iki takımımıza da başarılar diliyorum.” sözlerini tamamlayan Tahir Akyürek, “Bizim belediyeler olarak görevimiz spor altyapısını güçlendirmek. Bunun gayreti içerisindeyiz.Burayı da alıp, sporun hizmetine vermiştik. Yeni stadyumda ciddi ve daha ileriye gitmek için yapılan bir yatırım. Biz bunun için gayret ediyoruz. Bundan sonra Konyalılar takımlarına daha fazla sahip çıkmalılar. Eğer bu günden sonra 4-5 defa stadyum dolarsa 8-10 milyonluk bile bir destek olabilir. Buna özellikle dikkat etmeliyiz.” dedi.  

NİHAT ERDOĞAN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri