Akyürek: Eksiklerimiz var!

Belediye otobüsü ve münübüs şoförleri hakkında yapılan şikayetlerle ilgili konuşan Tahir Akyürek, "Otobüs şoförlüğü stresli bir iş. Bazen şoför ve yolcular karşılıklı hata yapıyor. Trafikte herkes karşısındakine saygılı davranmalı" dedi

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehir içinde hizmet veren belediye otobüsü ve münübüs şoförleri hakkında yapılan şikayetlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Otobüs şoförlüğünün stresli bir iş olduğuna dikkat çeken Akyürek, "Bazen şoför ve yolcular karşılıklı hata yapıyor. Trafik kültürü saygıyla gelişir" dedi. Konya'nın geniş bir alana sahip olduğunu ve yolcuların tek biletle 20-25 kilometre gidebildiğini belirten Akyürek, trafik noktasında eksiklerin olduğunu söyledi.

HERKES BİRBİRİNE SAYGI GÖSTERMELİ

Araç ve bisiklet kullanıcıları ile yayaları biraz daha dikkatli olmaya davet eden Akyürek, "Herkes birbirine saygı göstermeli. Karşılıklı saygıyı esas almalıyız. Dünyadaki bir çok gelişmiş şehirde, kavşaklardaki ışıklar kaldırılmış. Bu sistem mahallelere kadar yaygınlaştırılmış. Kontrollü geçiş var. Yani kavşağa girene yol vermek gerekiyor. Ama ülkemizde 'kavşakta gidene yol ver' levhasına her zaman uyulmuyor. Bu uyarı zaman zaman göz ardı ediliyor. Dünyanın en güzel ülkesinde yaşıyoruz. Dünyanın her alanda bizi örnek alması lazım. Trafik kültürü ve şehir kültürü açısından gelişmiş ülkeler ile aramızdaki mesafeyi hızla kapatmalıyız. Gelişmiş ülkelerde yaya adımını yola attığında arabalar o an durur. Trafik durur neredeyse. Sürücü hemen yayayı dikkate alır. Ama bizde bu örnekler çok az. Sürekli 'ben haklıyım' dememek lazım. Sık sık empati kurmak gerekiyor. Trafik kurallarına ve uyarı levhalarına uyma, bisikletlilere ve yayalara saygı gösterme noktasında insanlarımızı uyarmalıyız. Bu noktada basına da büyük görev düşüyor" diye konuştu.

SORUNLARI GİDERMEYE ÇALIŞIYORUZ

Yolcular ve otobüs şoförleri arasında bazen tatsız hadiselerin yaşandığını aktaran Akyürek, "Otobüs şoförlüğü stresli bir iş. Şoförler fedakarca çalışıyor. Ama bazen karşılıklı hatalar yapılıyor. Bunun en aza indirilmesi için gayret gösteriyoruz. Mesela bazen şoförler, 'elkartı tuttunuz mu' dediğinde bile aşırı tepki gösteren yolcular var. Herkes birbirine nezaket göstermeli. Otobüsler kimsenin babasının malı değil, kamuya ait. Şunu da belirteyim; kalkınma topyekün olur. Tek bir elin, tek bir birimin tek başına kalkınması yeterli değil. Sadece belediye çalışması veya sağlık birimlerinin çalışmasıyla şehirler gelişmez. Konya'da ise şu an topyekün bir kalkınma var. Engelli vatandaşlar artık rahat bir şekilde toplu ulaşım araçlarını kullanıyor. Otobüslerimizin yüzde 80'i yenilendi. Aralık sonu itibariyle 180 son model doğal gazlı otobüslerimiz daha geliyor. İlçe merkezlerine de birer ikişer otobüs takviyesi yapıyoruz. Eksiklerimiz var. İnsan faktöründen kaynaklı sorunları gidermeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

KERİM ATICI merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri