AKYÖRDER’den türkü yarışması

Akşehir ve Yöresi Yörükleri Yardımlaşma Dayanışma Derneğinden (AKYÖRDER) müzik tutkunlarını ve yeteneklerini sergilemek isteyenleri bir araya getirecek olan büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

AKYÖRDER tarafından “Gönül Teli Türkü Yarışması’’ adıyla düzenlenecek olan ses yarışması, katılımcılara yeteneklerini sergileme ve büyük ödüller kazanma fırsatı sunacak. Yarışma, müzikseverlerin yeteneklerini sergileyebilecekleri geniş bir platform olmayı hedefliyor. Akşehir ve çevresinden gelecek olan katılımcılar, hem jüri üyelerinin hem de izleyicilerin beğenisini kazanmak için sahne alacaklar. Yarışma, amatör müzik tutkunlarına açık olacak ve türkü ile performans sergileme imkânı tanıyacak.

BAŞVURULAR 1 EYLÜLDE BAŞLADI

Her yaştan katılınabilecek yarışmaya, adayların kısa bir performans videosu göndermeleri gerekecek. Bu ön eleme turunda başarılı olan, 10 kişi Akşehir Kültür Merkezinde jüri karşısına çıkarak yeteneklerini sergileme şansını elde edecekler.Yarışmada, müzik alanında uzman ve tanınmış isimlerin yer alacağı bir jüri ekibi görev yapacak. Katılımcılar, jüri üyelerinden alacakları geri bildirimlerle yeteneklerini daha da geliştirme fırsatı bulacaklar. Ayrıca yarışmanın sonunda dereceye girenler: Birinci: 15.000 TL, İkinci: 10.000 TL

Üçüncü ise 5.000 TL ile ödüllendirilecek

YARIŞMANNIN FİNALİ 19 EKİM’DE

Yarışmanın finali, 19.10.2024 tarihinde Akşehir Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek. Akşehir’de düzenlenecek bu büyük müzik etkinliği, katılımcılara unutulmaz bir deneyim yaşatmayı amaçlıyor. Her yaştan yeteneklerin sahne alacağı " Gönül Teli Türkü Yarışması" izleyicilere de müzik dolu bir gece vaat ediyor. AKYÖRDER Başkanı Mehmet Yaşar Örs ses yarışmasıyla ilgili şunları söyledi: “Uzun süredir kamuoyunun merakla beklediği an geldi. Yönetimimiz tarafından organize edilen ve müzik alanında profesyonel ekip ile takibi yapılan etkinliğimizin başvurularını almaya başladık Akşehir’de yeteneklerin keşfedilmesini önemsiyoruz. AKYÖRDER olarak sanatın ve kültürün her dalını desteklemek bizim önceliklerimiz arasında yer alıyor. Gönül Teli Türkü Yarışmasını da bu vizyonumuzun bir parçası olarak düzenleniyoruz. Bu yarışma, gençlerimizin ve müzikle ilgilenen herkesin yeteneklerini sergileyebileceği bir platform sunacak ve geleneksel hale getireceğiz. Amacımız, yetenekleri ortaya çıkarmak, onlara destek olmak ve Akşehir'in sanatsal zenginliğini daha da ileri taşımaktır. Bu etkinlikte sahne alacak her bir yeteneğin, müzik yolculuğunda önemli adımlar atacağına inanıyorum. Ayrıca, yarışmamızın izleyicilere de unutulmaz anlar yaşatacağını düşünüyorum.”

TÜRKÜLERLE GELECEĞE KÖPRÜ KURALIM

Mehmet Yaşar Örs, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Akşehir’de böylesine bir etkinliği düzenlemekten gurur duyuyoruz. Bizim için türkülerin önemi büyüktür. Türküler, kültürümüzün yüreğinden kopup gelen en saf melodilerdir. Sevdamızı, hasretimizi, sevinçlerimizi dünden bugüne, bugünden yarına taşır. Gelin hep birlikte türkülerin sevdasında buluşalım. Akşehir de gönül telini titreten sesleri yarışmayla bir araya getirelim. Kültürümüzü Türkülerle yaşatalım. Türkülerle geleceğe köprü kuralım. Çünkü bu şehrin sesi, türkülerinde saklıdır. Türkü tutkunlarını ve sesine güvenen herkesi bu büyük yarışmaya davet ediyoruz Başvurular ve daha fazla bilgi için derneğimiz sosyal medya hesaplarından bize ulaşabilirsiniz. Yarışmamıza katılacak olan tüm yarışmacılara başarılar diliyorum. Eserlerin videolu WhatsApp üzerinden 1 Eylül- 5 Ekim tarihleri arasında gönderilebilecek. 5-10 Ekim 2024 tarihleri arasında ise finale kalan adaylar duyurulacak. 11 Ekim’de ise final yarışması ve ödül töreni gerçekleştirilecek. 0 505 1107210-0 554 9048101 nolu numaralardan bilgi alınabilir.”

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri