Akü’ye Mermerden 12 Metrelik Saat Kulesi Yapılıyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi'ne (AKÜ) 12 metre yüksekliğinde saat kulesiyle birlikte yeni sosyal donatı alanları yapılıyor.İş adamı Şuayip Demirel tarafından yaptırılan saat kulesinin taban alanı yaklaşık 6 metrekare, yüksekliği ise 12...

Afyon Kocatepe Üniversitesi'ne (AKÜ) 12 metre yüksekliğinde saat kulesiyle birlikte yeni sosyal donatı alanları yapılıyor.

İş adamı Şuayip Demirel tarafından yaptırılan saat kulesinin taban alanı yaklaşık 6 metrekare, yüksekliği ise 12 metrekare olacak. Saat kulesinde işadamı Demirel ile birlikte incelemelerde bulunan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, kulenin 4 parçadan oluştuğunu söyledi. Solak, “Kulenin 6 metrelik iki parçalık kısmı betonarme kaide üzerine işlemeli limra mermer kaplamanın montajlanmasıyla oluşturulacak. Geriye kalan 6 metrelik kısım ise iki parça blok limra mermerlerin işlenmesi suretiyle imal edilerek betonarme kaide üzerine bindirilecektir. Kulenin en üst kaidesini oluşturan blok mermer kısımda 4 adet saat yer alacaktır.” dedi.

AKÜ’nün öğrenci, öğretim elemanı ve idari personeli için yepyeni bir cazibe merkezi oluşturduklarını ifade eden Solak, içerisinde sürprizler barındıran çevre düzenlemesi ve kule inşaatının kısa bir süre içerisinde tamamlanacağını kaydetti. Merkez Kütüphane binasıyla birlikte açılışını gerçekleştireceklerini belirten Solak, “Çağı yakalayan, modern bir üniversite olma yolunda çalışmalarını hız kesmeden sürdüreceğiz. ANS kampüsünün farklı noktalarında yeni çevre düzenlemeleri yaparak, sosyal alanlar oluşturmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri