AKTİSAD, iş dünyasına yeni ufuklar açıyor

Aktif ve Sanayici İşadamları Derneği (AKTİSAD) 2011 yılının ilk altı ayında yapmış olduğu etkinlik ve organizasyonlarla göz doldurdu

Aktif ve Sanayici İşadamları Derneği (AKTİSAD) 2011 yılının ilk altı ayında yapmış olduğu etkinlik ve organizasyonlarla göz doldurdu. Yaklaşık 40 bin kişinin katıldığı Türkçe Olimpiyatları'na ev sahipliği yapan dernek, birçok devlet adamını Konya’da konuk etme fırsatı buldu. AKTİSAD yerli ve yabancı yaklaşık 2 bin iş adamını ağırladı, bir çok iş bağlantısına aracı oldu.
Türkiye’nin birçok il ve ilçesinden hemen hemen her hafta bir heyeti ağırlayan AKTİSAD yönetimi, gelen misafirlere iş gezileri ve Konya’yı tanıtan bir dizi programlar uyguluyor. AKTİSAD Başkanı Ali Akın, yurt dışından konukların çoğunlukla iş görüşmesi yapmak için geldiğini, yapılan görüşmelerin birçoğunun olumlu netice verdiğini ifade etti. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı iş platformunun önemli bağlantılara kapı araladığını dile getiren Akın, platforma bine yakın iş adamının katıldığını belirtti.
AKTİSAD ve Türkiye Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)’un girişimleri ile Konyalı ayakkabı firmalarının Afrika ülkesi Angola'dan 1 milyon çift terlik siparişi aldığını anlatan Akın, Angolalı iş adamlarının önümüzdeki dönemde yeni iş bağlantıları yapacaklarını dile getirdi.
Senegal'dan gelen işadamları ile bir araya gelen yaklaşık 70’e yakın AKTİSAD üyesinin Senegal ekonomisi ve ticari hayatı hakkında bilgi sahibi olduğunu hatırlatan Akın, "Pakistan’dan gelen başka bir heyetle süt ve süt ürünleri başta olmak üzere çeşitli siparişler üzerinde anlaşma sağlandı. Pakistan’a kurulacak fabrikanın tüm donanım, makine ve parçalarını Konya’dan alacaklarını belirten heyet, gördüğü ilgiden oldukça memnun kaldı." dedi.
Moğolistan’dan gelen işadamları heyetinin TUSKON aracılığı ile AKTİSAD'ın misafiri olduklarını belirten Akın, Moğol iş adamlarıyla çeşitli iş görüşmeleri yapıldığını ve bağlantılar kurulduğunu söyledi.
Bunun yanı sıra Konya’ya turistik ve gezi amaçlı gelen yabancı devlet adamları yine AKTİSAD’ın misafiri oldu. Geçtiğimiz günlerde gelen Etiyopya’nın Ankara Büyükelçisi Mulatu Teshome Wirtu ve Tanzanya’nın eski Cumhurbaşkanı Ali Hasan Mwinyi bunlardan bazıları. Tanzanya ve Afrika kıtasında bir efsane olan Mwinyi, ülkesinde açılan Türk Okullarından övgü ile bahsetti. Mwinyi, Konyalı iş adamlarını ülkesine yatırıma davet etti. Etiyopya’nın Ankara Büyükelçisi Wirtu ile AKTİSAD merkez binasında bir araya gelen 30’a yakın Konyalı iş adamı, Etiyopya’nım kültürel ve ekonomik yapısı hakkında Wirtu’dan çok önemli bilgiler aldı. Konyalı iş adamlarını kendi ülkesine davet eden Wirtu, yatırıma dönüşebilecek bazı ipuçlarından bahsetti.
AKTİSAD üyelerinin bir çok fuarda stant açtığını, iş görüşmesi için birçok ülkeye gittiğini vurgulayan Başkan Ali Akın şunları kaydetti, "130 bin kişinin ziyaret ettiği Konya Tarım, Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı'nda AKTİSAD üyesi 8 firma stant açtı. Geride kalan 6 aylık zaman diliminde AKTİSAD imzası taşıyan en önemli organizasyon, tartışmasız Türkçe Olimpiyatları ev sahipliğidir. 130 ülkeden bin çocuğun güzel dilimizi en güzel şekilde kullanmak ve yarışmak üzere yapılan bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluyuz. Yaklaşık 40 bin kişiyi Konya Atatürk Stadyumu'nda bir araya getirdik. Dünyanın birçok ülkesinden gelen Türkçe sevdalısı çocuklarla unutulmaz bir şölene ev sahipliği yaptık."
Altı aylık zaman dilimine bu kadar faaliyeti sığdırabildikleri için yönetim olarak sevinçli olduklarını ifade eden AKTİSAD Başkanı Ali Akın, çorbada tuzu olan herkese teşekkür etti. (CİHAN)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri