Aktif Eğitim Sen'li Bayanlardan Kimse Yok Mu Faaliyetlerine Övgü

Aktif Eğitim-Sen Samsun Şubesi'nde görevli kadın temsilciler, Kimse Yok Mu'nun faaliyetlerinin kıtaları aşarak, övgüyle dolu çalışmalar haline geldiğini söylediSamsun'da ve dünyanın 110 ülkesinde ihtiyaç sahiplerine yönelik yardımlarda...

Aktif Eğitim-Sen Samsun Şubesi'nde görevli kadın temsilciler, Kimse Yok Mu'nun faaliyetlerinin kıtaları aşarak, övgüyle dolu çalışmalar haline geldiğini söyledi

Samsun'da ve dünyanın 110 ülkesinde ihtiyaç sahiplerine yönelik yardımlarda bulunan Kimse Yok Mu Derneği, Aktif Eğitim-Sen Samsun Şubesi Kadın Kolları yöneticilerini ağırladı. Aktif Eğitim-Sen Samsun Kadın Kolları Başkanı Elif Çakır ve gönüllüleri, Kimse Yok Mu Samsun Şubesi'ni ziyaret ederek, Müdür Cemil Başbay'dan bilgiler aldı. Derneğin Samsun, ülke geneli ve yurtdışındaki çalışmaları hakkında bilgiler veren Şube Müdürü Başbay, "17 Ağustos 1999 depreminin ardından yükselen 'Kimse Yok Mu' feryatlarıyla ismini alan derneğimiz, bugün ülke genelinde ve dünyada 110 ülkede temsil edilir hale gelmiştir. Nerede bir ihtiyaç sahibi, nerede afet varsa, Kimse Yok Mu gönüllülerini orada görmek mümkündür. Allah'ın izniyle çalışmalarımız hız kesmeden devam etmektedir" dedi.

Kimse Yok Mu'nun Samsun'da da her ay düzenli olarak belirli ailelere yardım yaptığına değinen Cemil Başbay, "Hayırseverlerin katkılarıyla derneğimize yapılan bağışları, doğru kişilere aktarmak için titiz bir çalışma yürütüyoruz. Başvuru yapan ailelerin sosyal incelemesini bir komisyon aracılığıyla yapıyor ve sisteme kayıt yapıyoruz. Dünya'nın her yerinde aynı sistem üzerinden ihtiyaç sahibinin TC numarası ile ne aldığını, ne verileceğini online olarak görebiliyoruz. Ramazan'da, Kurban'da ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayarak, çalışmalarımızı yürütüyoruz. Şuan da Kurban Bayramı için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bayram sabahı derneğimize bağışlanan kurbanları kesimini yapıp, erken saatte gönüllülerimizin seferberliğiyle dağıtımını gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Ziyaret hakkında açıklama yapan Aktif Eğitim-Sen Samsun Kadın Kolları Başkanı Elif Çakır da, derneğin faaliyetlerini takdirle takip ettiklerini belirterek, "Ramazan ayındaki çalışmalara katılma imkanım oldu, ihtiyaç sahiplerinin evine gidip onları ziyaret ettik. Sadece yurt içinde değil, yurtdışındaki çalışmaları da basından takip ediyoruz. Kıtaları aşarak, övgüyle dolu çalışmalar haline gelen güzel hizmetler var. Bugün Kimse Yok Mu ile ortak projeler yapıp, sosyal sorumluluk gereği çalışmalar üretebilmek için buradayız. İnşallah gelecekte birlikte güzel hizmetlere vesile olmayı hedefliyoruz" dedi.

Ziyaretin ardından, Şube Müdürü Başbay, dernek binasını gezdirip bazı bilgiler verdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri