Aktif Eğitim Sen’den İki Nesil Öğretmen Buluşması

Aktif Eğitim Sen Kayseri Şubesi, öğretmen Osman Çalışkan'ı, aynı mesleği seçen 26 yıl öncesindeki öğrencisi Erhan Koramaz ile buluşturdu. Öğretmenler Günü'nde gerçekleşen iki nesil öğretmen buluşmasında duygusal anlar yaşandı....

Aktif Eğitim Sen Kayseri Şubesi, öğretmen Osman Çalışkan'ı, aynı mesleği seçen 26 yıl öncesindeki öğrencisi Erhan Koramaz ile buluşturdu. Öğretmenler Günü'nde gerçekleşen iki nesil öğretmen buluşmasında duygusal anlar yaşandı.

    Kuruluşunun birinci yılını kutlayan Aktif Eğitimciler Sendikası, Öğretmenler Günü'nde farklı bir faaliyete imza attı. Bir yıl içinde üyelerine yönelik etkili iletişim semineri, aşure etkinliği, ortak akıl buluşmaları, doğum günü kutlamaları, kan bağışı, tanışma piknikleri ve kurum ziyaretleri gibi eğitim çalışanlarına katkı sağlayan faaliyetlerine 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde bir yenisini daha ekledi.

    1998 yılında Kayseri'nin Amarat İlköğretim Okulu'nda görev yapan Osman Çalışkan ile öğrencisi Erhan Koramaz’ı Aktif Eğitim Sen buluşturdu. 26 yıl aradan sonra ilk kez görüşen 2 öğretmenin buluşmasın duygusal anlarda yaşandı. Öğretmeninin elini öpen ve gününü kutlayan öğrencisi, hocasının karşısına kendisi gibi peygamber mesleğini yapan biri olarak çıkmaktan mutlu olduğunu dile getirdi.

    Eski hatıraları yad eden Osman Çalışkan, öğrencisini ve görev yaptığı köyü hiç unutmamış. İlk görevine 31 yıl önce Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesi Bayır mezrasında başlayan Osman Çalışkan, bu anlamlı günün böyle güzel planlanmasından oldukça memnun kaldı.

    Buluşmaya şahitlik eden Hacılar Bekir Boydak İlkokulu Müdürü Ahmet Balaban, "Güzel bir sendikayı temsil eden vefalı öğretmenlerle aynı sendika çatısı altında olmaktan bugün daha büyük bir mutluluk duydum." diye konuştu. Balaban, Aktif Eğitimciler Sendikası'ndan benzer çalışmaların devamını beklediğini söyledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri