Aktif Eğitim Sen, Meb'nın Uygulamalarını Protesto Etti

Aktif Eğitim Sen, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, illegal kadrolaşma, kamu çalışanlara yönelik fişleme, hukuksuz tasfiyeler ve iyi planlanmamış rotasyonu ‘Hayır’ diyerek protesto etti. İstanbul Valiliği önünde toplanan Aktif Eğitim Sen...

Aktif Eğitim Sen, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, illegal kadrolaşma, kamu çalışanlara yönelik fişleme, hukuksuz tasfiyeler ve iyi planlanmamış rotasyonu ‘Hayır’ diyerek protesto etti.

İstanbul Valiliği önünde toplanan Aktif Eğitim Sen üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı’nı yanlış, yanlı ve maksatlı uygulamaları nedeniyle protesto etti. Sendikanın İstanbul Şube Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aydoğdu, “Milli Eğitim Bakanlığı yanlış, yanlı ve maksatlı uygulamaları nedeniyle birçok problem de birlikte başladı. Bakanlığın tutumundan öyle anlaşılıyor ki, bu problemler kısa vadede çözülmek şöyle dursun daha da derinleşen, çözümü giderek zorlaşan sorunlar yumağına dönüşme tehlikesiyle karşı karşıya. Biz, Aktif Eğitimciler Sendikası olarak, ne ülkemizin yarınlarını emanet edeceğimiz çocuklarımızın, ne de bugün bu çocuklarımızı emanet ettiğimiz eğitim çalışanlarımızın, iktidarın ve Bakanlığın basiretsiz, hukuksuz ve maksatlı uygulamalarına mahkum edilmesine seyirci kalmayacağız.” dedi.

Aydoğdu, "Çalışma barışını bozan siyasal ve sendikal kadrolaşmaya, insanlar arasında ayrımcılığı körükleyen ve ötekileştiren her türlü fişlemeye, liyakat yerine yandaşlığı gözeterek yapılan hukuksuz görevlendirme ve tasfiyelere, iyi planlanmamış bir rotasyonla eğitim çalışanlarının hayatlarının alt-üst edilmesi, özel okullara teşvikler verilirken, devlet okullarımızın maddi imkansızlıklara mahkum edilmesine, öğretmenlerimizin asli görevleri dışında nöbet görevi gibi angarya işlere zorlanmasına 'hayır' diyoruz." diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı son dönemde eğitimin milli olma özelliğini zedeleyerek uygulamalara imza atmaktadır diyen, Aydoğdu şunları ifade etti: "Milli eğitim sistemimiz, planlı ve sistematik olarak; toplumdaki tüm kesim, görüş ve anlayışların üzerinde ve tümünü kuşatıp kucaklayacak bir anlayıştan uzaklaştırarak, sadece siyasi iktidarca makbul sayılan tek tipçi bir anlayışla siyasallaştırmaktadır. Siyasi irade, Bakanlığın tüm kademelerde ve okullarda, partizan bir anlayışla hareket ederek siyasal ve sendikal kadrolaşmaya gitmektedir.Bakanlık fişleme, tasfiye, kadrolaşma vb. illegal faaliyetleri biran önce terk etmeli ve asli görevi olan eğitim-öğretim yönelmelidir. Biz çözüm odaklı bir sendika olarak söz konusu bütün konuların aktif ve teyakkuz halinde takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bu hususta duyarlılık sahibi herkesi ve kamuoyunu ortak doğrularda ve çözümü hedefleyen yapıcı çalışmalarımızda işbirliği yapmaya davet ediyor ve birilerinin yasal sorumluluklarını yerine getirmemelerine inat Aktif Eğitimciler olarak, devletimize milletimize, eğitim sistemimize ve öğrencilerimize karşı sorumluluklarımızın gereği olarak aralıksız çalışmaya devam ediyoruz.”

Daha sonra grup, yanlarında getirdikleri siyah balonları patlatarak olaysız bir şekilde dağıldılar.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri