Aktif Eğitim Sen: Göstermelik Mülakatlarla Atamalar Yapıldı

Aktif Eğitim Sen İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Yakup Pelit, düzmece ve göstermelik mülakatlarla çok sayıda okula yeni atama yapıldığı söyledi. Pelit, "İl Milli Eğitim Müdürlükleri'nde yapılan göstermelik mülakatla görevde alınanların...

Aktif Eğitim Sen İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Yakup Pelit, düzmece ve göstermelik mülakatlarla çok sayıda okula yeni atama yapıldığı söyledi. Pelit, "İl Milli Eğitim Müdürlükleri'nde yapılan göstermelik mülakatla görevde alınanların yerine, ağırlıklı olarak siyasi sendikal vesayete evet diyenleri okul müdürlüklerine getirildi." dedi.

Yakup Pelit, düzenlediği basın toplantısında yeni atamalarla yaşandığı iddia edilen usulsüzlüklere ilişkin açıklamalarda bulundu. Pelit, "Ağustos ayında binlerce okul müdürü hukuku hal ve adaleti hiçe sayarak görevden alan Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) görevden alınanların yerine görevlendirecek yeni müdürleri belirlerken de şaşırmadı." şeklinde konuştu.

Son atamalarda daha çok yandaş sendikalardan adamlar seçildiğine dikkat çeken Pelit, "Hükümeti koşulsuz destekleyen bir sendikaya üye olmayan müdürlerin neredeyse tamamını görevden alan İl Milli Eğitim Müdürlükleri, göstermelik mülakatla onların yerine ağırlıklı olarak siyasi sendikal vesayete evet diyenleri okul müdürlüklerine getirdi. İl Milli Eğitim Müdürlükleri okul müdürlüklerine görevlendirme yapmak için sonucu daha en başından belli olan ve kimlerin müdür olacağının yazıldığı listelerin ortalıkta dolaştığı bir ortamda göstermelik ve hukuksuz bir mülakat yaptı." diye konuştu.

Pelit, konuşması devamında şunları söyledi: "Aktif Eğitimciler Sendikası olarak daha en başta Milli Eğitim Bakanlığı'nı uyarmış, kayırmacılığın haksızlığın hukuksuzluğun önlenebilmesi için mülakatların görüntülü kayda alınmasının önermiştik. Ancak son dönemde yaptığı tartışmalı eğitim düzenlemeleriyle milletimizi sürekli tedirgin eden MEB bu yöndeki talepleri hiçe saydı."

Yakup Pelit, sadece sonuçların değil mülakatlarda sorulan soruların da o kadar şaşırtıcı olduğuna dikkat çekti.

'İLGİNÇ SORULAR SORULDU'

Mülakatta sorulan soruların da tamamen düzmece olduğunu ileri süren Pelit, mülakata katılanlara “Don Kişot nasıl ortaya çıktı?, Keşanlı Ali Destanı’nı kim tiyatroya çevirdi?, Pinokyo kimdir? Aspirinin ham maddesi nedir? 17 Aralık 25 Aralık dedir? dibi soruların sorulduğunu iddia etti.

'MEB İNSANLARI TASNİF EDİYOR'

Milli Eğitim Bakanlığı’nı insanları tasnif etmekle şuçlayan Pelit, "Üzülerek görüyoruz ki esas işi eğitim ve eğitim politikalarını düzeltmek olan Milli Eğitim Bakanlığı, bu işleri bırakmış, sadece insanları tasnif eden kendi kafasına göre kendi değer yargılarına evet diyecek yandaş bir sendikanın üyelerin atamak için ortaya bir orta oyunu koymuş ve bunları sergilemiştir. Aktif Eğitimciler Sendikası olarak eğitimin gerçekten bilimsel değerler üzerine objektif kriterler üzerine değerlendirilmesi gerektiğini, çok önemli bir iş olduğunu, bunları yapacak eğitim yöneticilerinin ise liyakat esaslarına göre belirlenip bütün kamu oyunu ortak paydada birleşeceği soru işaretlerinin oluşmayacağı şeffaf objektif kriterlerle değerlendirilip belirlenmesi gerektiğini düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

'İYİLİKLERİ HEP ALKIŞLARIZ'

Milli eğitiminin yaptığı iyi hizmetlerinin de olduğunu ve bunları takdir ettiklerini dile getiren Pelit, "Güzel şeyleri alkışladığımız gibi yanlış olan şeyler de var. Buradaki duruşumuz meseleye öğretmen gözüyle bakmaktır. Yanlışları da muhakkak dile getirmemiz lazım ki düzeltilsin. Yapıldı mı bunları da ayakta alkışlarız." şeklinde konuştu.

'ASIL PARALEL, ÖNCEDEN HAZIRLANAN ATAMA LİSTELERİDİR'

Son dönemde belli bir çevrenin dilinden düşmeyen 'paralel' söylemine de işaret eden Pelit, "Paralellik eğer devletin yetişemedi yerde insanları alıp eğitmekse, devletin memnun edemediği kitleleri memnun etmekse, diğergâmlık yapıp dışarıda kalan öğrencileri dağa yönlendiren öğrencileri, dağ yolunu kesmekse, üniversite kazanamayan öğrencilere üniversite kazandırmaksa...Eğitim gönüllüleri bunu yapıyor." değerlendirmesinde bulundu. Pelit, asıl paralelliğin ise önceden hazırlanan listelerle okul yöneticilerin belirlenmesi olduğunu kaydetti.

Pelit, kapatılmak istenen dershanelerin ise mevcut şartlarda Türkiye'nin olmasa olmazlardan olduğunu, deshanelerin ancak mevcut eğitim şartlarının iyileştirilmesiyle ihtiyaç olmaktan çıkabileceğini kaydetti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri