Aktay'dan çatı aday eleştirisi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "CHP, aday olarak kendi profilinden ve tabanından birini değil, uluslararası çevrede parlayışını Recep Tayyip Erdoğan'a borçlu bir ismi cumhurbaşkanı adayı koyuyor” dedi

AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda” adlı vefa programı Dedeman Otel’de gerçekleşti. Partinin kuruluşundan bugüne kadar çeşitli kademelerde görev yapmış parti mensupları biraraya gelerek, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi birlik ve beraberlik mesajı verdi. Programa katılması beklenen Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun Ortadoğu’da yaşanan sıcak gelişmelerden dolayı programa katılamadığı öğrenildi. Programa AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Yasin Aktay, Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Hasibe Özlem Çepni, eski ve yeni tüm milletvekilleri, il ve ilçe başkanları, belediye başkanları, ilçe başkanları, parti yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda misafir katıldı.

ÇATI ADAYI TABANDAN BİRİ DEĞİL

Programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Başbakanımızdan başka gerçek aday yok. Onun karşısına çıkarılan adaylar, ya kopyası ya da taklidi. Onun özelliklerine sahip insanlar çıkarılmaya çalışılıyor. CHP, aday olarak kendi profilinden ve tabanından birini değil, uluslararası çevrede parlayışını Recep Tayyip Erdoğan'a borçlu bir ismi cumhurbaşkanı adayı koyuyor. Bu da aslında AK Parti yönetiminin 12 yılda Türkiye'de tek siyasi marka haline geldiğinin göstergesidir" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında duracaklarını belirten AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı da, “Erdoğan’ı Cumhurbaşkan’ı olarak görme hayalimiz var. Biz hayalden vazgeçmeyeceğiz. Erdoğan’ın hayali bizim hayalimizdir. Dünyanın çeşitli bölgelerinde mazlum olan Müslümanlar; ‘Benim Türkiye’m var. Benim Erdoğan’ınım var’ diyorsa biz yolumuza devam edeceğiz. Konya, Türk muhafazakarlığının omurgasıdır. Konya, kimseye esir olmadan Başbakan’ınımz ile yoluna devam edecektir” ifadelerini kullandı.

'YOĞUNLAŞMIŞ HİZMET YILLARI'NDAYIZ

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun da, AK Parti’nin 13 yıldır iktidarda olmasını uzun bir süre olarak değerlendirdi. Bu sayıyı önemli kılan faktörün ise yapılan hizmetler olduğunu ifade eden Sorgun, “Bu 13 yıllık sürede Türkiye ve Konya nereden nereye geldi. Bu geçen yılları bir isim vermek gerekiyorsa buna, ‘Yoğunlaştırılmış hizmet yılları’ diyebiliriz. Bizim kadrolarımızla iftihar ediyoruz” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, programın kardeşlik buluşması olduğunu söyledi. Belediye başkanları olarak, teşkilatın her kademesidne görev yapanlara şükranlarını sunduğunu dile getiren Akyürek, “Belediye başkanları olarak sizleri mahçup etmemeyi özen gösteridk. 2004’te göreve aldığımızda yüzde 63 ile seçilmiştik. 2009 seçiminde yüzde 68 ile aldık. Son seçimde ise yüzde 70 bir oy oranıyla yine teşkilatımızı mahcup etmediğimizi düşünüyorum. Konya’nın yeni yöneminde modern bir kalkınmanın sağlanması için teşkilatımızın tekrar desteğine ve birlikte yürümeye ihtiyacımızın var. Teşkilatımızın gereken desteği vereceğini biliyoruz. Konya misyonu olan bir şehirdir. Halkı ve inancıyla bütünleşen bir şehirdir. Bu misyonu koruyarak geliştirmek hepimizin sorumlululuğudur” diye konuştu. Program konuşmaların ardından ‘vefa' plaketlerinin takdimiyle sona erdi.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri