Aktarlarda kış mesaisi başladı

Kış aylarında artan hastalıklar ile birlikte vatandaşlar tarafından kış çayları yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Kış aylarında artan hastalıklar ile birlikte vatandaşlar tarafından kış çayları yoğun ilgi görmeye devam ediyor.Değişen hava sıcaklıkları ve pandemi süreci ile birlikte artan hastalıklar vatandaşın aktarlara olan ilgisini arttırdı. Konya bedesten çarşısında Sarı Köşe Hayat Bakkaliyesinde çalışan Volkan Kıvanç, Kış aylarında da özellikle adaçayı, atom çayı, ıhlamur ve narçiçeği çaylarının tüketildiğini sonbahar aylarını yaşadığımız bu dönemlerde de bu çayların tüketilmeye başlandığını belirtti. Çayların yanında zencefil ve zerdeçal gibi bitkilerin ve çörek otu yağı gibi yağların da ilaç olarak evlerde yer tuttuğunu söyleyen Volkan Kıvanç Konyalılar pratik olduğu için en çok adaçayını tercih ediyor dedi.

EN ÇOK ADA ÇAYI VE IHLAMUR TERCİH EDİLİYOR

Kış aylarının kendini hissettirmesi ile birlikte işlerinin hızlandığını belirten Volkan Kıvanç, şunları kaydetti: “Kış çayları birçok hastalığa iyi geliyor ve doktorlarda şifalı bitkiler ve kış çaylarını öneriyor şuan en çok ada çayı, dağ çayı ve ıhlamur tercih ediliyor. Yaşlılar daha çok doktoru ikinci planda bırakarak, bitkisel ürünler ile sağlıklı kalmanın yollarını arıyor. Ancak bunun yanı sıra önceki yıllara göre gençler de bitkisel ürünlere önem vermeye başladı”

BAĞIŞIKLIK İÇİN BİRERBİR

Vatandaşların kış aylarında hastalıklardan korunmak için şifalı bitkilere daha çok tercih ettiğini belirten kıvanç sözlerini şöyle tamamladı: “Mevsimsel geçişler, insanların savunma sistemlerinin en düşük olduğu zamandır. Özellikle gündüz ve gece sıcaklık farkının fazla olması hastalıklarda artış meydana getiriyor. Vatandaşlar bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek hastalığı daha çabuk atlatmak için şifalı bitkilere nem veriyor şuan hamdolsun işlerimiz iyi durumda fiyatlarda çok bir artış yaşanmadı ekonomik şartlara göre fiyatlarımız makul seviyede ıhlamurun kilosu 180 TL ada çayı dağ çayının demeti 10 TL”

SAİT ÇELİK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri