Aktar: Satranca ilgi büyük

Satranç Federasyonu Başkan Vekili Tahsin Aktar, son yıllarda satrancın hızla gelişen bir spor dalı olduğunu belirterek, İlköğretim okullarında seçmeli ders olarak verilen satrançta 240 bin lisanslı sporcumuz oldu dedi.
Aktar, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) lokalinde düzenlediği basın toplantısında, illeri dolaşarak, satranç sporunun yaygınlaştırılması için yapılabilecek çalışmalarla ilgili görüş alış verişinde bulunduklarını söyledi.

Hatay’da, satrançta Türkiye’nin adını yurt dışında duyuran çok başarılı sporcuların bulunduğunu ifade eden Aktar, şöyle devam etti: “2005 yılından bu yana ilköğretim okullarında seçmeli ders olarak verilen satrançta 240 bin lisanslı sporcumuz oldu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteği ve İş Bankası’nın ana sponsorluğunda okullardaki öğretmenleri kurslara alarak eğitim veriyoruz. Şu anda 37 bin antrenörümüz, çeşitli kademelerde bin 700 hakemimiz bulunuyor. Hatay’da ise 3 bin lisanslı sporcumuz, bin antrenörümüz ve 70 hakemimiz var. Kentte satrançta patlama yaşandığına tanık oluyoruz. Bu spor dalının yaygınlaştırılması için çalışıyoruz. Amacımız, şu an 21 ilde bulunan satranç eğitim merkezlerinin Türkiye’nin her yerinde açılmasını sağlamak.”

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Şerefettin Canda da kenti Orta Doğu’nun teknoloji ve sağlık merkezi yapmak için çalıştıklarını, bu kapsamda sportif faaliyetlere de büyük önem verdiklerini kaydetti. Kentte başarılı sporcular yetişmesini sağlamak amacıyla, bin adet satranç takımı yaptırdıklarını ifade eden Canda, “Bunları köylerde bulunan okullarımıza dağıtacağız. Hedefimiz, herkesin satranç oynamasını sağlamak” dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri