Aktan’a sosyal güvence

Konyaspor ve Milli takımın eski, başarılı futbolcularından Mehmet Aktan’a Futbol Federasyonunca iki yıl geçerli olmak üzere maaş bağlandı.

Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu genel Başkanı ve Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyesi Mehmet Baykan’ın girişimleri sonucu bağlanan bin TL maaş iki yıl boyunca, spor’a verdiği emekten dolayı Milli futbolcu Mehmet Aktan’a ödenecek. Baykan konuyla ilgili olarak, fazla konuşmak istemediğini, Futbol Federasyonu olarak Milli takımın eski futbolcusu Mehmet Aktan’a vefa borcu olarak bu maaşı bağladıklarını belirtti. Milli futbolcu Mehmet Aktan ise, yıllarca Konyaspor’da futbol oynadığını, Milli takım formasını onurla taşıdığını dile getirdi ve açıklamasına şöyle devam etti. “Futbolu bıraktıktan sonra bir süre spor camiasından ayrı kalmak zorunda kaldım. Ancak ilerleyen dönemlerde de hiçbir kurumun desteğini görmedim. Kendi aylaklarım üzerinde durmaya çalıştım. Futbola teknik adam olarak hizmet etmek istedim, ama iş bulamadım. Sağ olsun, Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyesi ve ASKK Genel Başkanı Mehmet Baykan’ın girişimleri sonucu Federasyon tarafından şahsıma maaş bağlandı.. Başta Mehmet Baykan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

KONYASPOR’A MADDİ DESTEK
Futbol Federasyonundan Konyaspor ile birlikte yükselme grubuna katılan takımlara madde destek sağlandı.. Federasyonun Konyalı üyesi Mehmet Baykan’ın girişimleri sonucu Konyaspor ile birlikte Adanaspor, Karşıyaka ve Altay’a 40’ar bin TL maddi destek verildi.. Şekerspor ile birlikte 2. lig yükselme grubu maçlarına katılacak takımlar ise 20’şer bin lira destek alacaklar. Öte yandan, yine Mehmet Baykan’ın girişimleri sonucu Silivri Clasis Golf otelin Konyaspor’a indirimli ücretle Futbol Federasyonunca tahsis edildiği, yeşil-beyazlı takımın Federasyonun tahsisiyle 19 Mayıs Çarşamba gününden itibaren de ücretsiz olarak Riva Milli takım kamp tesislerinde konaklayacağı açıklandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri