Aksoy: Eski Hleb gelmezdi

Hleb transferi, devre arası kamp çalışmaları, Fenerbahçe maçı ve Yeni Konya Stadyumu. Torku Konyaspor Başkan Yardımcısı Selçuk Aksoy gündemdeki tüm konuları Merhaba Gazetesi Spor Servisi’ne açıkladı

RÖPORTAJ: NİHAT ERDOĞAN

Torku Konyaspor’da Başkan Yardımcısı Selçuk Aksoy, Merhaba Gazetesi Spor Servisi’ne samimi açıklamalarda bulundu. İlk yarıyı değerlendiren Aksoy başarılı olduklarını söylerken, Hleb transferinin ayrıntılarını da bizim aracılığımızla paylaştı. İşte o sohbetin ayrıntaları…

“HOCA DEĞİŞİKLİĞİ OLUMLU YANSIDI”

Konuşmasına ilk yarı değerlendirmesi ile başlayan Aksoy, Kasımpaşa ve Beşiktaş dışında iyi oynadıklarını belirtti. Aksoy alınan 20 puanın iyi olduğunu belirterek, “İlk yarıyı kötü futbolla değil iyi futbolla geçirdik. Kasımpaşa ve Beşiktaş maçı haricinde takımımızın olumlu bir futbolu vardı. Bazı maçlara futbol şansımız yoktu ve puan kayıpları da yaşadık. Ancak şu anda sıralamada bulunduğumuz nokta bizim adımıza kötü değil diyebiliriz. Daha iyi noktalarda da olabilirdik. Hedefi hep yüksekte tutacağız. 2. yarıda ilk yarıda yaptığımız hataları yapmayacağız. Son iki haftaya gelirken bir hoca değişikliğimiz oldu. Her takımda olduğu gibi bizim takımımıza da hoca değişikliği olumlu yansıdı. Genel olarak baktığımızda ilk yarının bizim adımıza başarılı geçtiğini söyleyebiliriz.”

“4-5 HAFTA KALA İSİMLER BELLİYDİ”

Aksoy transfer çalışmaları anlamında ilk devre bitmeden çalıştıklarını söyleyerek, planladıkları isimleri kadrolarına kattıklarını söyledi.  Aksoy, “Transferleri daha önce planladığımız şekilde bitirdik. 4-5 maç kala bu eksiklikler görülüyordu. Uzun bir stoper ve orta sahada ara top atabilecek bir isim istiyorduk. Bununla alakalı belirli isimler alınarak gerekli çalışmalar yapıldı. Bize hem futbol anlamında fayda sağlayacak hem de ismi ile Konyaspor’a değer katacak isimleri aramıza almaya çalıştık. Bunda da başarılı olduk. İkisi de eksik görülen noktalara alındı. Vukovic 4-5  defa izlenerek alındı. Aslında diğer stoperi alacaktık. Onu izlemeye gittiğimizde dikkatimizi çeken birisimdi. Çapraz izlemelerde de olumlu sonuç alınca oyuncuyu kadromuza kattık.  Hleb ha keza herkesin bildiği, kaliteli bir oyuncu. Ondan ikinci yarıda beklentimiz yüksek. Kaliteli ve isimli bir oyuncu. Bu noktada kendisinin de beklentileri karşılayacağını düşünüyorum.” dedi.  

“HLEB'LE ANTALYASPOR’DAN ÖNCE ANLAŞMIŞTIK”

Başkan Yardımcısı Aksoy, Hleb transferinin ayrıntılarını isse şöyle paylaştı, “Hleb’i biz sezon başında da konuşmuştuk. O zamandan beri izlettiriyoruz. Devre bittiğinde 10  numara eksiği çıkınca “Hleb’i alalım” diye arkadaşlarla konuştuk. Konya’da herkesin biraz daha özgüvenli olmalı. Taraftarı, yöneticisi, hocası, camiası böyle olmalı. Oyuncunun menejeri ile bağlantıya geçtik, Antalya’dan önceydi bu. Daha sonra Antalyaspor oldu. Ciddi bir şekilde ilgilendiler, Hleb’in menajeri Antalyaspor’un teklifini bize gönderdi. Bizden oldukça yüksek bir rakam vermişlerdi. Aradaki onların ilgilendiği menajerler onlara yanlış bilgiler verdiler. Ancak biz o ara Hleb ile anlaşma sağladık ve hayırlaştık ancak bunu açıklamadık. Daha resmi imzalar atılmamıştı çünkü ve rakam artma olayı olabilirdi.  Biz Hleb’i o noktada da ölçtük. Ben o noktada korktum, Konya Hava Alanı’na inene kadar Antalya’yı tercih edebileceğini düşünüyordum. Basına yansıyan babaannesi ile ilgili konu doğrudur. 3-4 teklif arasından Konya’yı tercih etmesinde etkilidir. Gekas’a da bizde Antalya’da talipti biz aldık. Bu da ikinci olay oldu. Samet hocada daha sonradan açıklama yaparak “Ben Hleb’i istememiştim” dedi.”

HLEB İÇİN BÜTÇEYİ ZORLADIK

Hleb’in transferş sonrası yapılan yorumları da değerlendiren Aksoy, “Hleb’i getirdik. Beni de arayanlar oldu; “Hleb’i siz nasıl getirdiniz?”, “Hleb sakat mı?” “Sakat olmasa Konya’ya gelmezdi” gibi sorularla karşılaştık. Ona bende katılıyorum; Hleb eski Hleb olsa Arsenal’deki Hleb olsa, Barcelona’daki Hleb olsa biz getiremezdik demiyorum, o bütçeyi karşılayamazdık. Türkiye’de bunu karşılayabilecek takım sayısı belli. 3 yıl önce hem Galatasaray hem de Fenerbahçe ciddi paralar teklif etmişti. Getiremezdik yine demiyorum, bu iş parayla ilgili bir konu. Bugünkü bütçelerle getirdik. Biraz bütçeyi zorladı ama hem Konyaspor’un marka değerini arttıracağını hem de ciddi faydalar sağlayacağını düşündüğümüz için ısrar ettik. Sağ olsunlar hem başkanımız hem de yönetimdeki arkadaşlarımız arkamızda durdu. Onun için Hleb transferini gerçekleştirdik. Sanmasın ki kimse Hleb sakat. Sadece biraz güçsüz, güçleniyor giderek. Kampta iyi çalıştı. Her antrenmana katıldı. Tüm idmana katılan 10 futbolcudan birisidir. Yüklemeler nedeniyle sakatlıklar yaşandı çünkü. Sakat olan bir futbolcu bunu yapamaz. Faydalanabileceğimiz kadar ondan faydalanacağız.”

Hedef kesinlikle düşmemek değil

Ligde ikinci yarının bir hayli zorlu geçeceğinin farkında olduklarını belirten Selçuk Akso, hedef noktasında ise şöyle konuştu, “Konyaspor’un ikinci yarıdaki hedefi kesinlikle düşmemek değil. En azından benim değil, öyle söyleyeyim size. Biz o hedefi biraz ortadan kaldırmak istiyoruz. Allah korusun kötü bir sonuç olacaksa zaten düşecek. Ama şu anda bunu dillendirmemek değil. Hedefimiz üst sıralarda noktalamak. Hedefimiz Nisan’da falan bu işi bitirerek gelecek sezonun kadrosunu kurmak. Şu anda çalışmalar bu noktada. Dediğim gibi ilk haftalar fikstürümüz biraz kötü ama kimse olumsuzluğa kapılmasın. İlk haftalarda da iyi puanlar alacağımız kanısındayım. Hep olumlu şeylerimizi sahaya yansıtırsak; yönetim, taraftar ve basın olarak, birlik beraberliğimizi korursak, yönetim diri durursa, taraftar sinerjisini sahaya yansıtırsa ben bu takımın ve şehrin başarılı olacağına inanıyorum. Şu anda en azından altımızda 4 takım var. Takım olarak da iyi durumdayız. Ben fiziksel olarak ilerde olduğumuzu düşünüyorum, düşünce olarak da bir tık ilerde olmalıyız. Bu kesinlikle iddia değil, özgüven ve iyi niyet.”

İyi bir kamp dönemi geçirdik

Selçuk Aksoy yeşil beyazlı takımı kampta da yalnız bırakmayan bir isim. Aksoy kampın iyi geçtiğini ifade ederek şu şekilde konuştu, “Biz Konyaspor olarak kampa transferi tamamlayarak girdik. Kulüp açısından bu başarılı bir hareket. Daha önceden planlanmış bir hareketti. Vukovic ve Hleb’i kampa yetiştirdik. Taktik ve kondisyon çalışmaları gerçekleştirildi kampta. Benim son gittiğim de kamp biraz daha sürse oyuncular bitecekti. O denli yoğun bir çalışma gerçekleştirildi. Verimli bir kamp oldu. Hocamız ve teknik heyetin düşüncesi de bu. Birlik ve beraberlik adına da iyi bir kamptı. Disiplin ve birlik beraberlik üst seviyedeydi. Takımımız açısından kampın olumlu geçtiğini söyleyebiliriz. En azından herhangi bir sakatlığımız ya da sorunumuz yok.”

Altapıda doğru tercihler yaptık

İlk yarıda ki en büyük kazanımın genç oyuncular olduğuna dikkat çeken Aksoy, “En büyük kazanımımız Süper lig’de olmak. Burada tutunabilecek bir kadroya sahip olmamız.  Borçlu bir takım olarak lige çıktık. Herkesin korkusu ligden düşmeyelimdi. İlk yarının ardından bu düşünceyi biraz olsun kırdık diye düşünüyorum. Alttan gelen oyuncularımızın burada oynayabileceğini gördük. Bu da bizim adımıza ciddi bir kazanım. Recep ciddi bir performans gösterdi. Altyapı da doğru tercihler yaptığımızı gördük.”


Zaman birlik olma zamanı

Başkan Yardımcısı Selçuk Aksoy taraftardan ve camiadan beklentilerini ise şu şekilde dile getirdi, “Konyaspor 2-3 yıldan bu yana ciddi bir borçla uğraşıyor. Geçen sene de ciddi bir mücadele verdi. O barçların belli bir kısmını ödeyip Süper Lig’e çıkmak bizim adımıza bir başarıydı. O dönemdeki arkadaşları da kutlarım. Konyaspor bir transfer yasağından çıktı. Süper Lig’e yeniden kavuştu. Bunun değerini bilmeliyiz. Oraya dönemememiz gerektiğini anlamalıyız. Biz yönetim olarak elimizden geleni yapıyoruz. Eksiklerimiz vardır ve olacaktır da. Bunu en iyi şekilde yapıyoruz diyemiyoruz ama elimizden geleni iyi niyet çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. Yönetimimizde hakikaten takım iyi olsun, ekstra bir yük gelmesin takıma noktasında çalışıyor. Hocamıza da bunu söyledim.  Konya’da birdir. Her ne kadar ayrışmalar dikkat çekse de özelde birdir. Bu şehrin, insanların bu takıma destek olmasını istiyorum. Bu sadece maddi anlamda değil, maçlara gelerek Konyaspor’u destekleyerek, her tarafta “Ben Konyasporluyum” diyerek… Bu gün bir Bursa ve Eskişehir gibi hatta onlardan çok daha iyi noktalara gelebiliriz. Ben inanıyorum.”


Güzel bir stadyum oluyor

Yeni Konya Stadyumu’nda çalışmaların hızla sürdüğünü belirten Aksoy, “Stadyum oldukça iyi olacak. Ben en son halini gördüm. Şehre güzel bir hava getirecek. Bir hafta önce ordaydım. Ciddi hızlı çalışıyorlar. Oradaki bir arkadaşın söylemiyle; geçen Vali Bey geldi “Hazziran’da burada maç yapacağım” demiş. Arkaddaşlarda “Tama Vali Bey yapacağız” demiş. Ben ikinci sezona orada başlayacağımıza inanıyorum.  Ben gittiğimde etkilendim, gerekten gelen futbolcularda etkilenecektir. Güzel bir stadyum oluyor.” dedi. 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri