Aksiad İş Adamlarına Zaman Yönetimini Anlattı

Konya'nın Akşehir ilçesinde Akşehir Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSİAD) tarafından ’Zaman Yönetimi’ konulu eğitim programı düzenlendi. Programa, ilçenin önde gelen iş adamları ve esnaflar katıldı.‘Bireysel Sorumluluk Bilinci,...

Konya'nın Akşehir ilçesinde Akşehir Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSİAD) tarafından ’Zaman Yönetimi’ konulu eğitim programı düzenlendi. Programa, ilçenin önde gelen iş adamları ve esnaflar katıldı.

‘Bireysel Sorumluluk Bilinci, Görev ve Sorumluluk Bilinci, Birey ve Gerçek Sorumluluk, Verimli Davranış, Kişilik Özellikleri, Verimsiz toplantılar’ başlıklarıyla verilen eğitim programında eğitimci olarak Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi İsmail Türkmen yer aldı. Türkmen, eğitime dünyadaki kırılma noktaları ve iş hayatındaki değişik süreçlerin içeriğini katılımcılara aktararak başladı. Türkiye’nin dünyadaki iş hayatının olumsuz süreçlerinden fazla etkilenmediğini, fakat 80’li yıllarda Türk toplumunda anomi rahatsızlığı ortaya çıktığını ve kurallara uymamanın huy haline geldiğine değindi.

Toplum olarak insanların tarım toplumu kültüründen kurtulamadığını ifade eden Türkmen, ‘’Tarım toplumunda üretim süresi yıla yayıldığı için gündelik yaşamda zaman kullanımını da esnetmiştir. Dolayısıyla zamanı çok isabetli kullanamıyoruz. Televizyon bir aptal kutusu olmasına rağmen çok vaktimizi bu kutunun başında heba ediyoruz. Tüm bu olumsuz yönlerimizden kurtulmanın yollarını araştırmalıyız.’’ ifadelerini kullandı.

Niteliksiz işgücünün artık günümüzde istenmeyen işgücü anlamına geldiğini kaydeden Türkmen, kişilerin, bir konuda kendini geliştirerek iş hayatına atılmaları gerekliliğini vurguladı. ‘’Her işi yaparım diye iş başvurusu yapan insanlar artık işletmelerde çalıştırılmıyor.’’ ifadelerini kullandı. Eğitim için gittiği bazı işletmelerde verimsiz toplantılara şahit olduğunu kaydeden İsmail Türkmen, ‘’Verimsiz toplantıların nedeni amacı net olmayan, gündemi iyi belirlenmemiş, gereğinden fazla insanların katılmasıdır. Bunun karşılığında toplantılarınızın verimli geçmesini ve amacına ulaşmasını istiyorsanız, gündemi iyi belirleyin insanların kendisini ifade edecek ortamı hazırlayın, söz hakkı verin ve herkesin hazırlıklı gelmesini sağlayın.’’ şeklinde konuştu. Eğitim programı sonunda katılımcılara katılım belgesi verilirken, katılımcılar bu tür geliştirici programların devam etmesini istedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri