Aksev'den ''Tarifesi Bende'' projesi

Akşehir'de faaliyet gösteren Akşehir Kültür Sağlık Eğitim Vakfı (AKSEV), ''Tarifesi Bende'' adlı proje kapsamında, Nasreddin Hoca'nın figürlerini kullanarak hediyelik eşya üretimine başladı.
 AKSEV Yönetim Kurulu Üyesi İdris Doğan, ''Tarifesi Bizde'' projesini tanıtmak için Akşehir Evi'nde düzenlenen toplantıda, Akşehir'i ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin Nasreddin Hoca ile ilgili hediyelik eşyalara büyük ilgi gösterdiklerini söyledi. 
Şu ana kadar hediyelik eşyaların ithalatçı bir firma aracılığıyla üretiminin Çin'de yaptırılıp asıl değer sahibi olan Türkiye'de satışa sunulduğuna dikkat çeken Doğan, ''Bu proje kapsamında Nasreddin Hoca gibi kültürel değerlerimize sahip çıkarak, bu değerlerimizi konu alan hediyelik eşyaların Nasreddin Hoca'nın şehrinde üretilmesi için çalışmalara başladık. Özellikle Çin'den imal edilen ürünlere seçenek olarak tamamen yerli tasarım ve işçilikle hediyelik eşya figürlerinin tamamını, vakfımız Akşehir'de üretecek'' dedi. 
Ünlü mizah ustası Nasreddin Hoca'nın figürleri kullanılarak yapılan hediyelik eşyaların geliriyle, kadın ve engelli 17 kişiye yardım ettiklerini anımsatan Doğan, proje hedeflerinin ilerleyen yıllarda 150 kişilik bir istihdam ile yılda 30 bin ürün olduğunu kaydetti.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri