Akşener: Saadet Partisi ile ittifak yapmak isterim

AKP ile MHP arasında kurulan "Cumhur İttifakı"na BBP de destek vereceğini açıklarken, diğer partiler de ittifakla ilgili açıklamalarda bulunuyor.

2019 seçimleri için siyasi arenada "ittifak" tartışmaları devam ediyor. AKP ile MHP arasında kurulan "Cumhur İttifakı"na BBP de destek vereceğini açıklarken, diğer partiler de ittifakla ilgili açıklamalarda bulunuyor. "Cumhur İttifakı" için Saadet Partisi ile de görüşüleceğini bakanlar ve bazı vekiller açıklamışlardı. Son olarak da Cumhurbaşkanı Erdoğan, yasal süre dolana kadar Saadet Partisi ile görüşme sürecinin devam edeceğini söyledi. Saadet Partisi ise "ilkeler" etrafında bir ittifak yapılabileceğini ancak AKP'nin politikalarının buna uygun olmadığını açıklamıştı. İYİ Parti de Saadet Partisi ile ittifak yapmak istediklerini açıkladı.

AKŞENER GÖNLÜNDEN GEÇENİ SÖYLEDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2019 seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akşener, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile ittifak yapmak istediklerini söyledi. İttifak yapmak istediği partileri açıklayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ittifak ile ilgili olarak konuştu. Akşener, "Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile ittifak yapmayı çok isterim" dedi.

İLKELER ETRAFINDA TOPLANMAYA EVET AMA BU BİR İTTFİAK DEĞİL

Meral Akşener şu ifadeleri kullandı:

"Bu Sayın Temel Karamollaoğlu'nun bir önerisi. Biz şimdi referandumda bu tek adam sistemine karşı çıkan gruplar olarak bir şey söyledik. Nedir bu; güçlü bir parlamenter sistemin Türkiye için, demokrasi için ve sizler için çok daha hayırlı olduğunu iddia ettik. Ve partili cumhurbaşkanının Türkiye'yi gerçekten zora sokacağını söyledik. Ve nitekim ortaya çıktı. Şimdi Sayın Temel Karamollaoğlu şöyle bir öneride bulundu: 'Madem parlamenter sisteme geçileceğini ilan ettik, bunun ilkelerini, hukuki ilkelerini, yani bir anayasa taslağını vatandaşın karşısına getirmemiz lazım'. Partiler arası ittifaktan bahsetmiyor. İlkeler dediği bu. Demokrasinin tam ve kâmil uygulanabilmesi için gereken kurallar, ilkeler. Bunların üzerinde uzlaşılabilir mi diye bir çalışma bu. Dolayısıyla buna elbette hayır deme imkânımız yok. Tabii ki evet. Ama bunun anlamı bir ittifak değil.

"SAADET PARTİSİ VE DEMOKRAT PARTİ İLE İTTİFAK YAPMAYI ÇOK İSTERİM"

Saadet Partisi ile ittifak yapmayı çok arzuladığını söyleyen Akşener, bunu Temel Karamollaoğlu'na da ilettiğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Ben şeffaf bir insan olarak açık açık söylemştim. Arkadaşların hiçbir bilgisi yoktu, onlarla tartışmadım. Bir arzu, bir istek olarak söylediğim şey şu: Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile ittifak yapmayı çok isterim. Bunu Sayın Karamollaoğlu'na da söyledim. Ama onlar bir aday çıkarmayı istiyor. Bu da çok iyi bir şey, çok olumlu bir şey. Ne kadar çok aday, o kadar şenlik olacak. Göreceksiniz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri