Akşehirli 4 kafadardan ilginç icat

Akşehir Endüstri Meslek Lisesi Metal Teknolojileri Bölümü öğrencileri Yusuf Başar, İsa Başak, Veysel Sır ve Ramazan Yeğin ilginç bir çalışma yaparak bisikleti motosiklete çevirdi

Akşehir Endüstri Meslek Lisesi Metal Teknolojileri Bölümü öğrencileri Yusuf Başar, İsa Başak, Veysel Sır ve Ramazan Yeğin ilginç bir çalışma yaparak bisikleti motosiklete çevirdi.
Öğrenci Yusuf Başar'ın fikriyle yola çıkan 4 öğrenci, yaklaşık 2 aylık bir çalışma sonucunda kendi yaptıkları motoru bisiklete monte ederek prototip bir motosiklet meydana getirerek başarılı ve ilginç bir buluşa imza attı.
Yeni tip motosikletin oluşturulmasında kendilerinin ve okul imkanlarını kullandıklarını belirten öğrenciler, bu icadın gerçekleştirilmesinde kendilerine yardımcı olan okul idaresi ve bölüm öğretmenlerine teşekkür etti.
Şu anda işler durumda olan ve test sürüşlerinde başarıya ulaşan yeni icat motosiklet saatte 50 kilometre hız yapabiliyor ve benzinle çalışıyor.
Akşehir İsmet İnönü Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ali Dağhan, ''Öğrencilerimiz Yusuf Başar, İsa Başak, Veysel Sır ve Ramazan Yeğin'in ortak çalışması olarak ortaya koydukları bisikletten prototip motosiklet yapmaları takdire şayandır. Gençlerimize imkan verildiğinde onların neler başarabileceğini yaşayarak gördük. Öğrencilerimizi bu başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ederim'' dedi.

AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri