Akşehir'e Diş Tedavi ve Protez merkezi açıldı

Akşehir Devlet Hastanesi Diş Tedavi ve Protez Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.
 
Nasreddin Hoca 800. Yıl Çarşısı'nın ikinci ve üçüncü katında hizmet verecek olan Diş Tedavi ve Protez Merkezi açılışına AK Parti Konya Milletvekili Sami Güçlü ve Orhan Erdem, Akşehir Kaymakamı Kenan Çiftçi, İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükendirci, Akşehir Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu katıldı. 
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından ilk etapta 9 diş hekimi bulunacak ve Nisan ayında atanacak 2 diş hekimi ile birlikte toplam 11 hekimle Akşehir halkına hizmet verecek olan Diş Tedavi ve Protez Merkezi gezildi. 
Daha sonra Ulu Camii Caddesi'nde 3 nolu sağlık ocağına bağlı Nihal ve Ali Yetiş Sağlık Evinin açılışını İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, Kaymakam Kenan Çiftçi ve Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu yaptı. 
1 doktor ve 7 ebe ile hizmete açılan Sağlık Evi'nin açılışında konuşan Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu, binanın 15 gün önce tadilattan geçirildiğini söyledi. 
Sit alanı olduğu için yer bulmakta gerçekten sıkıntı çektiklerini ifade eden Baloğlu, şunları kaydetti: 
''Sağolsun Ali Yetiş isimli bir hayırseverimiz kendisinin annesinin ve babasının adına buranın arsasını Akşehir Belediyesine bağışladı. Biz de Akşehir Belediyesi olarak evin projesini hazırlayarak 43 gün gibi bir süreyle hizmete kazandırdık. Burası 216 metre kare yaklaşık 111 bin TL'ye bir bedelle Akşehir Belediyesi tarafından inşa edildi. Ben Akşehir'de özellikle eski mahallelerimizde büyük bir boşluğu dolduracağına inanıyorum. Halkımıza pırılı pırıl doktor arkadaşlarımızın güzel hizmetler vereceğine inanıyorum.'' 
Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci ise bugün sağlık açısından Akşehir'de güzel şeylere şahit olduğunu söyledi. Çoğu ilde bile Akşehirdeki nezih ortamın olmadığını belirten Küçükkendirci, ''Akşehir gibi bir ilçede ağız ve dişsağlığı merkezimizin kurulması, başkanımızın aracılığı ile kurulması gerçekten sevindirici. Tabi başkanımızın meslektaşımız olması bizim işlerimizi kolaylaştırıyor'' dedi. 
Açılış konuşmalarının ardından Nihal Ali Yetiş Sağlık Evi kurdele kesilerek açılışı yapıldı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sağlık Haberleri