Akşehir’de özel çocuklardan can dostlara anlamlı ziyaret

Umut Evim Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan özel çocuklar Akşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Barınak sakinleri ile bir araya gelen çocuklar işleyiş hakkında bilgi edindi, can dostlarımız ile keyifli vakit geçirdi. 23 bin metrekarelik büyük bir alanda tam donanımlı ve modern imkanlara sahip Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde çocuklara merkezin ne amaçla kullanıldığı, burada yapılan işlemlerin nasıl gerçekleştirildiği detaylarıyla birlikte aktarıldı. Veteriner İşleri Müdürü Alican Büyükbaş ve çalışma arkadaşları gelen özel misafirlere bilgiler aktararak, hayvan sevgisi de aşılanmaya çalıştı.

Bakım evinde sahipsiz sokak hayvanlarının tanı, tedavi, operasyon, aşılama, kısırlaştırma, kayıt ve sahiplendirme gibi faaliyetleri yürütüldüğü belirtildi. Bakım evinde okul gezilerinin düzenli hale getirilerek gelecek nesle hayvan sevgisini aşılanması yaygınlaştırılması gerektiği dile getirildi ve bunun içinde de bütün kurumların rehabilitasyon merkezine ziyaret etmeleri gerektiği belirtildi.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri