Akşehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda İl Afet ve Acil Durum Müdür Yıldız Tosun’un ardından konuşan İlçe Kaymakamı Ali Dursun ilçenin risk bölgesinde bulunduğunu belirterek, “Bizi kurtaracak olan ve zararlarımızı en aza indirecek faktör, birey olarak depreme ne kadar hazırlıklı olmamız ve deprem sonrasında neyi yapmamız gereken bilgiler ve alışkanlıklar bize en çok yardımcı olacaktır. Ama uygulama anında bir kez daha altını çizerek söylüyorum, sizlere en çok faydalı olacak şey kendi bilginiz ve duyarlılığınızdır. Siz ne kadar afet hakkında bilgili iseniz, afet sırasında nelerin yapıldığını ve yapılmaması gerektiğini bilirseniz bu size en fazla yardımcı olacaktır. Bizim görevimiz başımıza geldiği zaman ne yapması gerektiğini bilmeyen bir toplum yerine bu konuda bilgisi sayesinde soğukkanlılığını muhafaza eden bir toplum hazır edebilmektir” dedi.
Daha sonra AFAD Şube Müdürleri Fethi Çoruk ve Hakan Yalvaç tarafından sinevizyon gösterisi ile sunum gerçekleştirildi.
“Deprem, Akşehir’in Depremselliği ve Depremden Korunma Yolları” sempozyumunun ardından Akşehir Kültür Merkezi binasının karşısında bulunan bir binada Konya AFAD yetkililerince deprem anında neler yapılması gerektiği anlatıldı. Deprem anında yapılacaklar uygulamalı olarak öğrencilere aktarıldı. Senaryo gereği hasar gören bir binada mahsur kalan öğrenciler, yaralı taşıma usulleriyle binadan çıkarıldı. Binanın 3. katından AFAD ekibinin yaralıyı kendisiyle birlikte halatların yardımıyla aşağıya indirmesi öğrenciler tarafından dikkatle izlendi.
Akşehir’de depremden korunma yolları anlatıldı
Konya’nın Akşehir ilçesinde, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından “Deprem, Akşehir’in Depremselliği ve Depremden Korunma Yolları” konulu bilgilendirme toplantısı yaptı