Akşehir geleceğin sporcularını yetiştiriyor

Akşehir Belediyesi Kültür Spor Kulübü Derneği bünyesinde açılan Yaz Spor Okulları küçüklerden büyük ilgi görmeye devam ediyor. 7 branşta açılan kurslarda çocuklar hem bedenlerini geliştirip sağlıklı yaşam için spor yapma imkanı buluyor, hem de tatillerini

Akşehir Belediyesi, yaz tatilinde küçüklerin boş zamanlarını değerlendirebilmeleri, gelişimlerine katkı sağlanabilmesi amacıyla her yaz tatili döneminde açtığı yaz okullarına bu yıl da devam ediyor. Akşehir Belediyesi Kültür Spor Kulübü Derneği bünyesinde açılan Yaz Spor Okullarında; Badminton, Basketbol, Futbol, Voleybol, Yüzme, Halk Oyunları ve Jimnastik olmak üzere 7 ayrı dalda kurs veriliyor.

Deneyimli öğretmenler eşliğinde küçüklerin gelişimlerine katkı sağlanması amacıyla titizlikle yürütülen kurslarda küçüklerin beden gelişimleri ve iyi birer sporcu olarak yetişmeleri için eğitim veriliyor. Akşehir Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu’nun yakından ilgilendiği ve katılan öğrencilerle sık sık bir araya geldiği yaz spor okullarında öğrenciler için zaman zaman sosyal aktiviteler ve yemekler de düzenleniyor. Ayrıca Yaz Spor Okulunda eğitim gören öğrenciler, Çatalhöyük’te Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde gerçekleştirilen Çatalhöyük Çocuk Yaz Arkeoloji Atölyesi’ne 14 – 15 Temmuz 2009 tarihlerinde katılarak “Kültürel Emanetlerin Koruyucusu Belgesi” aldılar.
Yaz okullarına katılan öğrencilerin oluşturduğu takımlarla zaman zaman çevre ilçe ve beldelerdeki takımlarla spor karşılaşmaları da düzenlenerek rekabet ve takım ruhunun oluşmasının da sağlandığı yaz okulları ile ilgili bir açıklama yapan Akşehir Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu “Belediyemiz bünyesindeki Kültür Spor Kulübü tarafından açılan yaz okullarımız bu yıl da büyük ilgi görüyor. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlıklı birer birey olarak yetişmeleri ve yaz tatillerini en iyi şekilde geçirmeleri en büyük temennimizdir. Bu amaçla açılan kurslarımızda çocuklarımıza titizlikle eğitim veriliyor. Atatürk’ün söylediği gibi ‘ Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur’ ilkesinden yola çıktığımız kurslarda eğitim alan çocuklarımız, dilerim bir gün ülke ve dünya çapında büyük başarılara imza atabilecek sporcular olarak bizleri gururlandırır” dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri