Akşehir Belediyesi Hıdırellezde gölle dağıttı

Akşehir İlçe Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Hıdrellez etkinlikleri çerçevesinde, Akşehir Kent Ormanı'nda vatandaşlara gölle ikramı yapıldı.

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Hıdrellez etkinlikleri çerçevesinde, Akşehir Kent Ormanı'nda vatandaşlara gölle ikramı yapıldı.
Akşehir Kent Ormanı Nimetullah Nahçivani Türbesi civarında gerçekleştirilen etkinliğe, Akşehir Kaymakamı Ali Dursun, Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Garnizon Komutanı Albay Ali İhsan İmre, Akşehir Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, çevre belde belediye başkanları, Akşehir Belediye Meclisi Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Gölle dağıtımından önce Akşehir Belediyesi Mehteran Takımı tarafından çeşitli gösteriler sunuldu. Okunan Kuran-ı Kerim'in ardından yılın bereketli, sağlıklı ve bolluk içinde geçmesi için dua edildi. Duanın ardından etkinliğe katılan protokol tarafından Akşehir Belediyesinin ikramı olan gölleler vatandaşlara dağıtıldı. Buğday, nohut, kuru fasulye gibi baklagillerin haşlanarak pişirilmesinden oluşan ve bereketi temsil eden gölleden almak isteyen vatandaşların yoğun talebi sayesinde gölle kazanları kısa sürede boşaldı. Programa katılan vatandaşlar, Hıdrellezin böyle manalı bir şekilde kutlanmasından duydukları memnuniyeti ifade etti.
Öte yandan, bazı vatandaşlar Nimetullah Nahçivani Türbesi'nde dua ederken, bazıları da de topladıkları taşlarla ev ve araba şekilleri çizerek dilekte bulundu. Kimi vatandaşlar da türbe demirlerine beşik bağlayarak çocuk dileğinde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri