Aksaray turizmi EMITT 'te tanıtacak

Aksaray, turizm değerleri Ihlara Vadisi, Manastır Vadisi, yeraltı şehirleri, cami ve kervansaraylarıyla Taşpınar halısını, İstanbul'da düzenlenen ''EMITT 2009 Turizm Fuarı''nda tanıtacak.

Aksaray Kültür ve Turizm Müdür Vekili Yahya Çal yaptığı açıklamada, 12-15 Şubat tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzü TÜYAP fuar alanında düzenlenecek olan ''EMITT 2009 Turizm Fuarı''na, Aksaray Valiliğinin organizasyonunda Güzelyurt Kaymakamlığı ve turizm işletme belgeli tesisler ile ortaklaşa katıldıklarını söyledi.

Aksaray'ın turizm potansiyeli açısından zengin bir il olduğunu ifade eden Çal, M.Ö. 8 bin yılına kadar uzanan tarihiyle özellikle tarih, kültür ve inanç turizminde öne çıktığını belirtti.
Aksaray'ın tarihi ve kültürel değerleri ile doğal güzelliklerinin çeşitliliğine dikkati çeken Çal, şöyle dedi:
''Aksaray'da, 14 kilometre uzunluğa sahip doğa harikası Ihlara Vadisi bulunuyor. Güzelyurt'taki Manastır Vadisi'nde de kaya oyma yerleşim yerleri ve yeraltı şehri var. Gaziemir ve Saratlı yeraltı şehirlerine ek olarak turizme açılmayı bekleyen yer altı şehirlerine sahibiz. Aksaray'da bunların dışında cami ve Selçuklulardan kalma tarihi kervansaraylara sahibiz. İnanç turizmi için önem taşıyan Yunus Emre ve Taptuk Emre'nin türbeleri Aksaray'dadır. Ayrıca Taşpınar halımız da bizim kültürel bir zenginliğimizdir.''
Bölgenin turizm potansiyelini tanıtmak amacıyla ''EMITT 2009 Turizm Fuarı''na katıldıklarını bildiren Çal, hedeflerinin en iyi şekilde tanıtım yaparak daha fazla turistin acenteler yoluyla Aksaray'a gelmesini sağlamak olduğunu ifade etti.
Turizm fuarı için hazırlıklarını tamamlandığını söyleyen Çal, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Aksaray'ın turizm potansiyelini tanıtan 3 bin CD, 3 bin Türkçe broşür, 2 bin İngilizce broşür, 10 çeşit toplam bin afiş, 2 bin karton kit, 2 bin karton çanta, 1500 bez çanta, bin adet il haritası, 2 biner adet Güzelyurt tanıtım CD ve broşürü ve 2 bin adet Gaziemir yer altı şehri broşürünü acente ve ziyaretçilere dağıtarak Aksaray'ın tanıtımını yapacağız.''
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri