Aksaray termal turizmde atakta

Aksaray'ın Güzelyurt ilçesi kaymakamı Ramazan Yıldırım, Aksaray'ın termal turizmde büyük mesafe aldığını, kısa vadede yatak sayısını 2 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Kaymakam Yıldırım yaptığı açıklamada, bölgenin Selime beldesinden başlayan ve Belisırma köyü, Ihlara beldesi, Güzelyurt ilçesi Ilısu beldesine kadar uzanan doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra kaplıca turizmine hizmet verecek çok büyük bir potansiyeli de bulunduğunu kaydetti. 
Bölgede en önemli termal kaynağın Ziga bölgesinde bulunduğunu ifade eden Yıldırım, yörenin sıcak su kaynakları açısından da zengin olduğunu belirtti. 
Yıldırım, Ziga'nın 47 derece su sıcaklığı ve özellikleriyle termal sular arasında önemli yeri bulunduğunu ve kaplıca turizmi için önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti: 
''Ziga'da termal turizm için yatırım yapan 200 yataklı özel bir tesis var. Ancak bu tesis kapasitesini doldurduğu için Ziga'ya gelen vatandaşları geri çevirmek zorunda kalıyor. Bu nedenle bölgenin termal turizm açısından önemini anlatarak bölgeye birçok yatırımcı davet ettik. İl Özel İdaresi de bölgede 5 yıldızlı otel yapılması için ihaleye çıktı. 5 yıldızlı otelin kaba inşaatı tamamlandı. Yine Aksaray'dan iki yatırımcı yeni tesisler için çalışmalarını sürdürüyor. Güzelyurt ilçemiz sahip olduğu doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra termal turizmde önemli atak başlattı. Aksaray termal turizmde büyük mesafe alıyor, kısa vadede yatak sayısını 2 bine çıkarmayı hedefliyoruz.'' 
Ziga termal kaynağının bulunduğu alan ve çevresinin sit alanında yer alması nedeniyle bölgede yeni tesis yapmak için başvuran yatırımcıların projelerinin ilk önce Konya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nca onaylanması gerektiğini belirten Yıldırım, kısa süre sonra bölgede üçüncü termal tesis inşaatının başlatılacağını ifade etti. 
Yıldırım, İl Özel İdaresinin bölgedeki yatırım ve çalışmalarının yeni tesislerin önünü açtığını sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri